Real Madrid iskolatáskával a beilleszkedésért

Real Madrid iskolatáskával a beilleszkedésért

A legtöbb család életében nehéz időszak az, amikor a gyermek új közösségbe kerül. Főleg, ha a gyerek olyan félénk természet, mint az én fiam, Kristóf. Ő egy csendes, visszahúzódó típus, aki nem szeret a középpontban lenni, távol áll tőle a minden lében kanál attitűd. Viszont egy ilyen gyerek könnyen a perifériára kerülhet. Nem hívják játszani a többiek, pedig ő is szeretné a idejét a kortársaival tölteni, és neki is szüksége lenne arra, hogy a közösség elfogadja.
Kristófnak egyetlen olyan hobbija van, ami közösségben is művelhető: a foci. Imádja nézni, játszani, de a focis relikviákat is gyűjti, még sportújságra is előfizettünk neki, amiből rendre kivágja a Real Madridról szóló cikkeket.

A férjem vidéken kapott egy jól fizető új állást, ezért családostul költöztünk Vas megyébe a múlt hónapban. Borzasztóan féltettem Kristófot, mert minden változás eléggé megviseli a kis érzékeny lelkét, nehezen köt új barátságokat.
Ahogy számítottam rá, az első napokban mindig az orrát lógatva jött haza az iskolából. Senki nem akart játszani vagy beszélgetni vele, ő lett a „fura, új fiú” az osztályban. Hiába biztattam, hogy menjen oda ő ahhoz, aki szimpatikus neki, nyugodtan hívjon át iskola után bárkit hozzánk, továbbra is csak a szomorú ábrázatát láttam délutánonként.

Ezt az állapotot sikerült egyik nap azzal tetéznie, hogy mire hazaért, az iskolatáskája mindkét pántja elszakadt. Rengeteg könyvet kell hurcolniuk az iskolába, már-már azon gondolkodtam, hogy egy katonai málhazsákot kap, az biztosan kibírja a terhelést, amikor Kristóf megkérdezte, „Anya, lehetne inkább egy Real Madrid iskolatáska ?”. Mostanában annyiszor láttam szomorúnak, hogy ha harminc Real Madridos holmit kell vennem neki, az is megéri, hogy kicsit jobb kedvűnek lássam őt.

Magam mellé ültettem, és elkezdtünk a neten keresgélni, mert az új városunkban még nem tudom, hogy hol vannak a legjobb üzletek.
Nagyon sok féle Real Madridos iskolatáskát árusítanak az interneten, de mindenképpen olyat akartam venni, ami nagy teherbírású (a darabonként egy kilós tankönyvek miatt), legyen ergonomikus a kialakítása, hogy az én kis focistám nem kapjon gerincferdülést, legyen rajta fényvisszaverő, hogy ha télen megy reggel az iskolába, akkor lássák az autósok. Hamar megtaláltuk a tökéletes Real Madrid iskolatáskát Kristófnak egy webshopban. Minden igényünknek megfelel, és ráadásul sötétkék, ami a fiam kedvence színe. A megrendelést csak este végeztem el, amikor a csemetém már aludt, így meglepetésként rendelhettem neki a táskához passzoló tolltartót és kulacsot is.
Mindketten tűkön ülve vártuk a futárt, aki rövid időn belül megérkezett a csomaggal, a vételárat egyszerűen, utánvéttel fizettem neki.

Kristóf rettentően boldog volt, a meglepetés tolltartónak és a kulacsnak talán még jobban örült, mint a szép, új, csilivili iskolatáskának. Másnap reggel, ahogy elindult az új táskával a hátán, éreztem, hogy ma valami jó fog történni, fiacskám majd kicsattant a jókedvtől.
Amikor hazajött, izgatottan mesélte, hogy a fiúk az osztályából köré gyűltek, hogy megcsodálják az új szettjét, és elhívták magukkal focizni, úgyhogy ő most megeszi az ebédjét, aztán elmegy a közeli játszótérre rúgni a bőrt. Már persze, ha elengedem… „Mert ugye elengedsz, Anya? Légyszi, légyszi, légyszi!”