A közösségi oldalon talált udvarló és webáruház készítés egyben

A közösségi oldalon talált udvarló és webáruház készítés egyben

Én egy olyan ember vagyok, aki annak hisz, amit a szemével lát. Ezért sem nézek tévét, mert ott csak egy torz képet mutatnak a valóságról, és ezért bánok nagyon óvatosan az internettel. Már egy jó ideje egyedül élek, nincsen kapcsolatom, mert nem tartottam fontosnak, hogy legyen. Ez nem azt jelenti, hogy nem vágyom valakinek a közelségére, hanem azt, hogy annyit csalódtam, és annyiszor futottam vakvágányra, hogy nem volt kedvem már ezen görcsölni többet.

Kialakítottam az életem rendszerét, és éltem, ahogyan az nekem kényelmes volt. Nem kellett alkalmazkodni senkihez, nem volt stressz, se vita, csak én. Jó volt így nekem. Legalább is azt hittem.

A környezetem viszont nem volt megbarátkozva ezzel a helyzettel. Minden alkalommal, mikor elmentem egy családi eseményre, vagy összefutottam a barátaimmal, azt hallgattam, hogy mikor lesz már valakim, akivel együtt lehetek. Nem értettem, hogy miért tartják ők ezt annyira fontosnak, miért nem foglalkozik mindenki a saját életével, de mára már tudom, hogy miért mondogatták nekem mindezt. Azért, mert szeretnek. és az ember társas lény, nem ítélheti magát önkéntes magányra, mert természetétől idegen. Még ha el is hiteti magával, hogy neki jó ez így, akkor is valahol, a szíve legmélyén tudja, hogy nem.

De erre csak nem olyan régen jöttem rá, teljesen véletlenül. Az egész úgy kezdődött, hogy van egy saját vállalkozásom, és webáruház készítésben gondolkodtam, de nem volt ötletem, hogy kivel kellene megcsináltatnom. Már régi vágyam, hogy ez megvalósuljon, de eddig nem volt hozzá tőkém, se bátorságom. Most meg, hogy megérkezett mind a kettő, nem volt kapcsolatom, aki tudott volna ajánlani valakit. Mivel a közösségi oldalon sok olyan ismerősöm van, akivel egyáltalán nem is beszélek, gondoltam, most az egyszer megnézzük, van-e ennek tényleg valami haszna, és kiírtam, hogy webáruház készítő céget keresek, aki tud, segítsen.

Elképesztően sok választ kaptam, de ami a legszimpatikusabb volt, az egy privát üzenet. Egy férfi, aki az ismerősöm a neten, de egyébként fogalmam sem volt, hogy kicsoda, egy privát üzenetet írt nekem, amiben leírta, hogy ő ismer egy nagyon profi, ezzel foglalkozó céget. Belinkelte a referenciamunkákat is, és jelezte, hogy ez biztosan beválik, ha az a célom, hogy fellendüljön az üzlet, és nem gondolom, hogy gyerekjáték a webáruház készítés, muszáj profi csapatra bízni az egészet.

Pontosan ilyen segítséget szerettem volna, hiszen nem csak ajánlott, de rendesen alá is támasztotta érvekkel, miért lenne jó választás számomra az a cég. Hirtelen nem is értettem, miért ilyen segítőkész, először azt hittem, hogy valami érdekeltsége van a cégben. Aztán, mikor jobban utána néztem, kiderült, hogy tényleg nagyon profik abban, amit csinálnak, és jól dolgoznak a szakterületen.

Megköszöntem a segítséget, és belekezdtünk egy kisebb udvariassági beszélgetésbe, amiből kiderült, hogy egy rendezvényen találkoztunk korábban és neki nagyon megtetszettem, de hiába próbált közeledni hozzám, nagyon elutasító voltam, és nem járt sikerrel. Azóta sem tud kiverni a fejéből, és kereste az alkalmat, hogy felvegye velem a kapcsolatot. Most megtörtént, és reméli, hogy hamarosan személyesen is elmondhatja nekem mindezt.

Először azt hittem, valami átverésről van szó, de később kiderült, hogy nem viccelt. Azóta is randevúzgatunk, és kezdem megkedvelni, bár ő talán nem érzi ezt, mert kínosan ügyelek rá, nehogy ő kerüljön feljebb.

Pedig olyan, mint ha kicseréltek volna azóta, kezdem érteni, miért akarta mindenki a környezetemben, hogy ismerkedjek. Félek belegondolni, mi lesz ennek a vége, talán egy nagy szerelem, vagy egy újabb csalódás. Senki nem tudhatja előre. De vesztesként már nem távozhatok, hiszen ha minden jól megy, egy profi cég fogja elkészíteni a webáruházamat a közösségi oldalnak köszönhetően.