A közösségi fórum és a csőtörés esete

A közösségi fórum és a csőtörés esete

Szégyen vagy nem szégyen, az internetes használati szokásaimról, illetve a tudásomról egészen nem olyan régig azt lehetett elmondani, hogy elég gyér az átlaghoz képest. Erről nem tehetek, sosem hozott engem sajnos lázba a technika. Tudom nyilván, hogy vannak nagyon nagy előnyei is, amiből én is igyekeztem azért hasznot húzni, de sajnos nem merültem el mélyebben a témában. Jaj, pedig ha tudtam volna, hogy például a közösségi fórumok mennyire meg tudják könnyíteni az ember dolgát! Minél több ember véleményét olvashatjuk, annál pontosabb következtetéseket lehet levonni az adott termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban.

Egyszer viszont én magam is úgy jártam, hogy bizony igénybe kellett vegyem ezeknek a közösségi fórumoknak a segítségét. Ugyanis csőtörés történt a lakásomban, viszont mivel nemrég lakok egyedül, azt se tudtam, mihez fogjak. Ez a megoldás tűnt a legkézenfekvőbbnek, és szerencsére az egyik kommentelő egy nagyon jó információval szolgált számomra. Ő mesélte, hogy nemrég ugyanígy járt, SOS vízszerelés kellett neki, de szerencsére megvolt a vízszerelés.net elérhetősége, így rögtön tudta is, kihez kell fordulni. Már csak azért is érdemest ezt a céget választani, mert Pest megyében és Budapesten házhoz mennek, valamint ha nagyon nagy a baj, akár egy órán belül is a helyszínen lehetnek! Továbbá azt is nagyon fontos tudni róluk, hogy bármely napszakban elérhetőek, így ha az embernek gondja van, nem kell azt mérlegelnie, hogy vajon az adott időpontban illik – e őket hívni vagy sem.

A vízszerelés mellet foglalkoznak még többek között duguláselhárítással, csatornakamerázással, csatornázással és fűtésszereléssel is. Amint látható, a szolgáltatási palettájuk igen széles. De nem csak emiatt ajánlották nekem, hanem a régre visszanyúló szakértelmük miatt is, hiszen már több, mint 30 éve a pályán vannak, és foglalkoznak az előbb említett területekkel.

Én mint laikus szerencsére el tudtam olvasni azt is, hogy mik lehetnek egy csőtörésnek a jelei. Az átlag ember fejében nyilván az a kép él, amikor betoppan az adott helyiségbe, és ott bokáig áll a víz. Ám mint megtudtam, ezek a helyzetek már az igen súlyos kategóriába tartoznak, és jóval korábban, kisebb jelekből is fel lehet ismerni egy csőtörést. Elég egy apró vízfolt a falon, már az is jelezheti a bajt. Ez azért veszélyes, mert a falakat elmállaszthatja, rosszabb esetekben akár alá is moshatja. De bekövetkezhet penészesedés, salétromosodás, és ha a víz nagy mennyiségben távozik, akkor az kárt tehet a berendezési és elektromos tárgyakban is.

Ha ilyen helyzet állt elő, régebben azt a megoldást alkalmazták, hogy addig ástak, bontottak, míg meg nem találták a törött csövet. Ez ugyan célravezető volt, de nagyon nagy pusztítást okozott. Ezért ma már a csőkamerázást használják, ami egy modernebb eljárás. Ennek a lényege, hogy rövid idő alatt, akár fél méteres pontossággal is meg lehet találni a hibát. Nos bevallom, itt azért egy nagy kő esett le a szívemről, hogy nem feltétlen kell az egész fürdőszobámat szétverni, ami ráadásul nem is olyan rég lett felújítva.

Az ígérteknek megfelelően nagyon rövid időn belül kiérkeztek a vízszerelés.net szakemberei, és minimális “rendbontással” megtalálták a probléma forrását. Amint elmentek a munkások, mentem is vissza a laptop elé, hogy a kedves kommentelőnek megköszönjem a jó vízszerelési tippet, és én magam is ajánljam másoknak ezt a szolgáltatást.