A közösségi fórumok csoportjai sok segítséget nyújthatnak

A közösségi fórumok csoportjai sok segítséget nyújthatnak

A közösségi fórumokon mindenféle csoportok létrejötte lehetséges. Én rengeteg ilyen alakulatnak vagyok a tagja. Nagyon sok időt töltök a neten, ezalatt az idő alatt pedig szívesen olvasgatom ezeknek az érdekesebbnél érdekesebb csoportoknak az olykor vicces, néha megrázó, drámai, vagy hasznos tartalmait. A kedvencem az autórajongók közössége, amiben nagyon szép járművekről posztolnak fotókat a csoport tagjai. Persze képeket a Google-ben is kereshetnék, így természetesen nem emiatt vagyok a kompánia hű tagja, hanem a praktikus tanácsok, információk miatt.

A munka után nem sok időm marad a kikapcsolódásra, így ezt a kis maradék időt legtöbbször a családomra és a barátaimra fordítom. Emiatt mostanság a híradó meghallgatására, megnézésére, valamint az újságok olvasására nem igazán tudok időt szakítani. Ebből fakadóan nem tudok fejlődni az új technológiák, innovációk területén, nem hallok a változásokról, újdonságokról, a világ fejlődéseiről. Valószínűleg emiatt is sokáig nem tudtam azt sem, hogy az autópálya matrica már online is megvásárolható. Nem tudom hogyan ment el ez az információ mellettem, de nagyon figyelmetlen lehettem. Kedvelem az online vásárlást és sokszor rendelek is az internetről, viszont az autópálya matricát mindig a benzinkútról kellett megvásárolnom, és emiatt sokszor bosszankodtam is, pedig igazából csak én voltam tudatlan.

Az autós közösségi csoportban valaki felhozta az autópálya matrica sms témát, amire rengeteg komment érkezett. Az effajta hozzászólások szórakoztatóak, valamint hasznosak tudnak lenni, ezért beleolvastam. Ekkor lettem figyelmes egy fickó bővebb kommentjére, amelyben az autopalyamatrica.hu weboldalról is beszélt. Nem ismertem ezt az internetes oldalt, emiatt rákerestem. Itt láttam rá, hogy a magyarországi matricák már online is elérhetők. Erről az oldalról nagyon sok hasznos információt megtudtam, amikről korábban sosem halottam. Sajnos nem igazán vannak autókedvelő ismerőseim, így nincs beszélgetnem ezekről a témákról.

Hálás vagyok annak az ürgének, aki az autópálya matrica sms témát bedobta a csoportba. Neki köszönhetem, hogy most már sokkal gyorsabban, egyszerűbben tudom beszerezni a matricát. Igazából nem járok rendszeresen az autópályán, emiatt tíz napos matricát szoktam vásárolni, tehát gyakrabban kellett elmennem a benzinkútra emiatt, hiszen ha egyévest vettem volna, akkor egy évben csak egyszer kellett volna mennem. De számomra ez így megterhelő volt.

Az elmúlt hetekben gondolkodtam rajta, hogy néhány közösségi oldalas csoportból ki kellene lépnem. A hírfolyamom már semmi másból nem állt, csak a csoportokba posztolt tartalmakból. Az ismerőseim megosztásait, az új profilképeiket, a hírportálok cikkeit sosem láttam. Ez elkezdett zavarni, és emiatt eldöntöttem, hogy szelektálni fogok a csoportok között, és csak a leglényegesebbekben maradok benne. Az autórajongós brigádnak is búcsút szerettem volna inteni.

Az autópálya matricás eset ráébresztett, hogy nem hiába vagyok benne annyi csoportban. A közösségi fórumokon létrehozott, egy bizonyos tárgykör köré csoportosuló emberek társasága sok dologban segítséget nyújthat. Nekem nagy segítség, hogy most már nem homályban élem az életem, mindent tudok az autópálya matricákról. Így természetesen egyetlen csoportból sem léptem ki, sőt ezután újakba szeretnék belépni.