Egy közösségi oldalnak köszönhetem az új elektromos padlófűtésem

Egy közösségi oldalnak köszönhetem az új elektromos padlófűtésem

Azt hiszem nem túlzok, ha azt mondom, hogy a mai világban a lakosság legalább 80 százalékának van minimum egy közösségi oldalon felhasználói fiókja. Az életünk szerves részévé váltak ezek a platformok és szerintem ez nem feltétlen baj. Persze sok negatív hatása és tényezője lehet (és van is), ezt nem tagadhatja senki, de én inkább szeretem a dolgok pozitív oldalát nézni. Szuper dolognak tartom, hogy a barátaimmal és családommal nap mint nap van legalább egy olyan felület, amin tarthatjuk a kapcsolatot, ami gyors és független attól, hogy épp hol vagyunk a világban. Én úgy tekintek például a Facebookra, mint egy közösségi fórumra, hiszen bármit osztunk meg egymással és ismerőseinkkel, azok számos hozzászólást, akár eszmecserét is generálhatnak, ezzel kiváló lehetőséget nyújtva egymás jobban megismeréséhez. Mindezek mellett nekem az is nagyon szimpatikus, hogy olyan eseményekre és szolgáltatásokra bukkanhatok, amikről esetleg addig még vagy futólag, vagy egyáltalán nem hallottam. Nem volt ez másként a legutóbbi találatomkor sem.

A hideg időszak közeledtével arra gondoltam, hogy kicsit korszerűsíteném a fűtési rendszeremet a lakásunkban. Ugyan annyira nem volt elavult az eddigi sem, de amúgy is padló cserére szorultunk, így jobban beleástam magam a témába. A kutatásom közben bukkantam rá vettem észre egy hirdetést, ami elektromos padlófűtést kínált a Facebook jobb oldali hirdető sávjában és az https://elektromospadlofutes.info oldalra irányított. Kíváncsiságból kattintottam rá, de ami ezután következett, nem gondoltam volna.

Az oldal rendkívül hasznos információt tartalmazott nemcsak épülő házakba, hanem utólagos telepítés és ipari területeken való alkalmazással kapcsolatban is. Megtudtam mi a különbség a hagyományos és az AHT amorf fűtőszálas padlófűtés között, valamint, hogy bár az elektromos fűtés az emberek nagy többsége szerint sokkal drágább, mint bármilyen más változat, az elektromos padlófűtés viszont az egyik leggazdaságosabb megoldás. Ennek az az oka, hogy a fűtőrendszer igazából úgy viselkedik, mint a napsugár és alulról melegít, nem úgy, mint egyéb fűtőtestek. Nagyon tudományosan hangzik az egész, de higgyétek el, én (sem) értek a nagyon technikai részéhez a dolognak, viszont a honlapjukon annyira jól meg volt magyarázva minden egyes tényező és részlet, amire én kíváncsi voltam, hogy úgy éreztem a végére, hogy igenis van fogalmam sok mindenről és az érzés, hogy nem akartak mindenfajtát elhitetni velem, hanem őszintén és világosan meg akarták mutatni a folyamatot, mindennél felemelőbb volt. Úgy éreztem, hogy egy ilyen céggel szívesen dolgoznék együtt, így visszahívást kértem tőlük. Egy kedves és segítőkész kolléga keresett meg, aki további előzetes kérdéseimre válaszolt, majd az időbeosztásomnak megfelelően rugalmasan megszervezett egy helyszíni felmérést is.

A felmérésre egy kiváló szakember érkezett, aki minden egyes részletet és specifikumot elmagyarázott annak érdekében, hogy a lehető legpontosabb árajánlatot tudja adni majd később. Bár először nem hittem a felmérésben, hiszen úgy gondoltam, hogy anélkül is lehetne egy körülbelüli árat mondani, de miután a cég dolgozója házhoz jött, megbizonyosodtam róla, hogy valójában mekkora szükség van erre, hiszen minden szoba, helyiség és elképzelés más, így az egyedi igényekhez kell igazodniuk nekik is. Az ezután kapott árajánlat is teljesen korrekt volt és nem kellett heteket sem várnom rá.

A telepítésre az utána következő hetekben került sor egy előre megbeszélt időpontban és azóta már a padlóm nyújtotta meleget élvezem a lakásom minden pontján. Nagyon szeretem, mert így mikor zuhanyzás után kilépek a fürdőszobám kövére sem kell fagyoskodnom és rögtön a meleg padlóm érzem. Mindezt annak a hirdetésnek köszönhetem, amit egyik este a szokásos görgetés alatt fedeztem fel és azóta egy cseppet sem bánom, hogy mindenfajta reklámokkal van tele az oldal, ha ilyen kellemes csalódást okozhatnak.