Az internet előnyei és hátrányai

Az internet előnyei és hátrányai

Sokan úgy gondolják, hogy az internet és a közösségi fórumok rossz irányba viszik a világot, hiszen minden felgyorsult, és személytelenebb lett általuk. Az emberek ritkábban érintkeznek személyesen, hiszen sokkal könnyebb chaten megbeszélni valamit, mint összeegyeztetni X főre egy találkozót. Másrészről viszont mindennek előnyei is vannak. Sok időt spórolhatunk meg napi szinten azzal, hogy a legtöbb ügyet egy-két gombnyomással elintézhetjük akár útközben a telefonunk segítségével, vagy otthonról egy fotelban ülve. Ma már majdnem mindent, ami személyes jelenlétet igényel, meg lehet oldani online formában. Sok mindenre nem is gondolnánk, de lehetséges. A különböző webshopokat rengetegen használják világszerte, hiszen pár gombnyomás és megvagyunk a vásárlással, sorban állás és idegeskedés nélkül. Még a tengeren túlról is rendelhetünk dolgokat, amiket nálunk nem forgalmaznak. Néhány termék esetében sokan egyből a webáruházakat nézik meg a plázák helyett. De mi a helyzet a cipővásárlással? Gondoltál már rá, hogy akár azt is végezheted online?

Talán elsőre furán hangzik, de ha belegondolsz, ruhákat már réges rég óta vehetünk az interneten keresztül, sokszor még olcsóbban is, mint az áruházakba. A Cipomarket.hu egyike azoknak a cipőboltoknak, akiktől neten át is rendelhetünk, ráadásul az elsők között volt, akik ezt a lehetőséget bevezették, könnyebbséget adva emberek ezreinek, akik nem szeretnek cipőboltba járni. Az egyetlen hátrány, ami felmerülhet ha online rendelünk cipőt, az az, hogy nem tudjuk felpróbálni az adott darabokat. Szerencsére a Cipomarket.hu erre is gondolt, ezért az összes forgalmazott márkájú cipőnek táblázatba szedve találjuk a talphosszhoz viszonyított méretét az oldalon, így könnyedén összevethetjük egy meglévő lábbelinkkel, hogy melyik lesz a jó méret.

Ezt leszámítva pedig csak könnyebbség származik abból, ha neten rendelünk. Eleve kérhetjük házhoz szállítással, amelyet a cég a futár szolgálat segítségével sokszor egy, de maximum négy napon belül teljesít is, így nekünk ki sem kell mozdulnunk otthonról. A Cipomarket.hu ráadásul a lehető legszélesebb választékkal vár minket, akármilyen fajtájú cipőt keressünk is. Természetesen gyerek, női és férfi cipők is vannak, kategóriánként feltüntetve az oldalon, amelyek közt szín, méret, de akár még márka szerint is keresgélhetünk. Találhatunk például Nike, Converse, Walk in the City és sok hasonló neves, minőségi terméket, és a cipőkön túl még táskákat, öveket, valamint pénztárcákat is. Az üzlet sokszor hatalmas akciókkal is várja a vásárlókat, akár fél áron, vagy még annál is olcsóbban hozzájuthatunk a kívánt darabokhoz, sőt, külön ár, illetve a kedvezmény mértéke szerint is kereshetünk.

A kiszállítás hasonlóan más webáruházakhoz GLS futárszolgálat segítségével történik, ám igen kedvező áron, mindössze 1000 ft a kiszállítás, de 60 ezer feletti értékben már ingyenes is, így érdemes lehet egyszerre több darabot kiválasztani. A csomagok munkanapokon, reggel nyolc és délután öt között várhatóak, így érdemes olyan címet megadni, ahol elérnek minket az adott időpontban.

Talán igaz, hogy felgyorsult a világ, és hogy az internetnek sok negatív hozadéka is van, de az biztos, hogy sok területen nagy mértékben megkönnyíti az életünket, és ilyen például az online cipővásárlás is.