Egy fórumon olvastam ezekről a polcokról

Egy fórumon olvastam ezekről a polcokról

Lehet, hogy régimódi vagyok, de nekem, ha bármi problémám van, vagy bármilyen kérdés felmerül bennem, mindig internetes fórumokhoz fordulok. Bámulatos, hogy a neten manapság már bármire találhat az ember választ, csak jó helyen kell keresni. Ha főzési tippekre van szükségem, ha valami gond adódik az egészségemmel, ha valami jogi ügyben van szükségem segítségre, első körben mindig a fórumokat keresem fel.

Legutóbb például elég érdekes problémám akadt. Egy kis élelmiszerboltom van vidéken, aminek a raktár része már régóta felújításra szorult. A dobozok általában egymás hegyén-hátán álltak, és így nehéz volt bármit is megtalálni, na meg a takarítás is nehézkes volt így a raktárhelyiségben. Elhatároztam, hogy nem halogatom tovább, felújítom a raktárt. Ehhez polcokat kellett beszereznem, még pedig masszív, erős polcokat, amik állják a sarat.

Na de hol találok ilyen nagy teherbírású polcokat? Tudtam, hogy az interneten megtalálom erre a kérdésre a választ. Rákerestem, és nemsokára találtam is egy fórumot, ahol a Rackinglog nevű céget ajánlották. Úgy tűnik, ha raktározásról van szó, őket kell keresni. A cég ugyanis a legkülönfélébb tároló polcokat és berendezéseket kínálja, így bármilyen üzlet tárolási problémáit meg tudja oldani. Az én kis boltomhoz egy rozsdamentes fémpolcot találtam megfelelőnek, ami rozsdamentes acélból készült, így megfelel a higiéniai előírásoknak. A polcok tökéletesnek tűntek a raktárba, így miután gondosan lemértem a helyiség paramétereit, megrendeltem a megfelelő számú polcot. Szerencsére a cég a polcok telepítését is vállalja, így ezt a szolgáltatást is igénybe vettem, nem szerettem volna ugyanis az összeszereléssel bajlódni.

nagy teherbírású polc

Néhány napon belül ki is szállították a polcokat. Aznapra bezártam és kitakarítottam a raktárt. A polcokat kevesebb, mint egy óra alatt összeszerelték és felállították, nekem már csak annyi volt a dolgom, hogy elrendezzem rajtuk az árut. Csodásan nézett ki így polcokkal a raktár, öröm volt kirakosgatni rájuk a dobozokat. Két alkalmazottam van, ők is nagyon örültek, amikor meglátták a változást, ezután sokkal könnyebb lesz a leltározás és az árufeltöltés. Ráadásul így, hogy a dobozok nem a földön hevernek, sokkal könnyebb takarítani is a helyiségben.

Csillát, az egyik alkalmazottamat különösen érdekelték az új polcok. Elárulta, hogy már régóta szeretné az édesapja műhelyét kicsit rendbe szedni, de fogalma sem volt, hogy kezdjen neki. Kérdezte, hogy hogyan találtam rá, és honnan van a nagy teherbírású polc. Mikor elmeséltem, hogy egy fórumon olvastam a cégről, nagyon meglepődött. Azt hittem, azokat már nem használja senki – mondta. Mindenesetre megfogadta a tanácsomat, és megnézte a Rackinglog oldalát.

Mikor legközelebb találkoztuk, már boldogan mesélte, hogy rendelt polcokat, és már fel is állították az apja műhelyében. A kis kamrában, ahol addig mozdulni sem lehetett a lomoktól és a szerszámok szerte-szét hevertek, most gyönyörű rend uralkodik. Mutatott is néhány képet a kamráról, és meg kellett hagynom, hogy nagyon csinos lett. Mint kiderült, ez volt az apa születésnapi ajándéka Csillától, aki borzasztóan örült az átalakításnak. Csilla elmondta, hogy igazából ez neki is ajándék, mert már nem bírta nézni, ahogy az apja abban a rendetlenségben dolgozik.

Ki gondolta volna, hogy néhány jó polcnak ilyen hatása lehet. Az üzlet teljesen más azóta, sokkal egyszerűbb rendet tartani, és leltározni. Az alkalmazottaim boldogabbak, mert könnyebb a munkájuk. És én is nyugodtabb vagyok, mert tudom, hogy nem sérül az áru. Egy kis rendszerezés csodát tehet és ehhez elengedhetetlenek a jó polcok.