A közösségi oldalnak köszönhetem a siófoki nyaralásunkat

A közösségi oldalnak köszönhetem a siófoki nyaralásunkat

Rengeteg mindent köszönhetek már a közösségi oldalaknak, a fórumoknak és az internetnek. Azt hiszem, én azon kevés ember egyike vagyok, aki ahelyett, hogy elátkozná a reklámokat és a folyamatosan hirdetésekkel bombázó oldalakt, szereti őket.

Engem normális keretek között egyáltalán nem zavarnak a hirdetések, főleg akkor, ha valami olyanról szólnak, ami pont érdekel engem.

Az internetes hirdetések már rengeteg leárazáshoz elvezettek, ezeknek köszönhetően pedig sokszor olcsóban jutottam hozzá az áhított termékekhez.

A közösségi oldalak és fórumok használata pedig szintén rengeteg előnnyel jár. Sokszor van, hogy valaki elad valamit, amit pont én keresek, vagy van, hogy pont olyasmit keresnek, amit én csak kidobtam volna, ha nem látom a hirdetésüket.

Nemrégiben viszont egy elég különös esettel találkoztam. Vannak emberek, akik nyaralást hirdetnek az interneten! Eszembe sem jutott volna, hogy egy lemondott nyaralást meghirdessek, pedig egészen logikus lépés. Így a pénz és az élmény sem vész el, és miért is ne mehetne el valaki a helyünkben, ha valami közbejön?

Így jutottam hozzá egy siófoki nyaraláshoz. Valljuk be, elég nagy mázlistának kell lenni ahhoz, hogy kifogj egy jó kis siófoki szállást, szezon közepén, utolsó pillanatban, megfizethető áron.

Imádom a Balatont, így nem volt kérdés hogy lecsapok rá.

Elég sok szállást lehet találni a Balaton körül nyáron, már ha időben lefoglalod. Ugyanis ha későn kapsz észbe, akkor akár ötszörös áron, kitudja milyen minőségben, és a parttól elég távoli szállások maradnak csak meg, amelyek kevésbé vonzóak.

Siófok nyáron elég jó választás, rengeteg programot szerveznek, koncerteket, ilyenkor nyitva az összes étterem, szórakozóhely és a környék is hemzseg a jobbnál jobb lehetőségekből.

A hirdető siófoki nyaralás címszóval kitett hirdetésében írta, hogy már rég megvették ezt a kis üdülést maguknak, de sajnos nem tudnak elmenni, mert közbejött valami. Ezért szerették volna a két személyre lefoglalt szállásukat továbbadni valaki másak, aki az adott időpontban ráér.

Jelentkeztem is, hogy a párommal szívesen elmennénk Siófokra. Áron alul kínálták a lehetőséget, így nagyon meg is érte elmenni. Szerencsére az időpont mindkettőnknek jó volt.

Miután megvettem az üdülést a hirdetőtől, jobban utánanéztem, pontosan mit is kell tudni erről a szállásról. Mint kiderült, az üzemeltetőnek több apartmanja is van Siófokon, és attól függ ki mire vágyik a nyaralás alatt, ki tudja választani a számára szimpatikus szállást. A miénk egy két fős apartman volt, közvetlenül a Balaton parton. Képek alapján, nagyon jól nézett kis a szobánk. Modern, fiatalos, világos, jól berendezett szállást sikerült kifognunk.

Ahogy végignéztem a többi apartmant, igazából mindegyik elég megnyerő volt. Akadt olyan, amelyhez saját medence is járt, volt ahol kutyákat is szívesen látnak, több helyen volt kerti grillezési lehetőség. Egy szóval, el is mentettem ezt a szállás oldalt, mert gondoltam ha jól sikerül a nyaralásunk, akkor szívesen kipróbálnék másik apartmant is.

A hirdető gyorsan vissza is jelzett, és az anyagiak rendezése után nagyon elégedett voltam magammal, hogy a semmiből egy ilyen jó kis szállást találtam, úgy, hogy igazából nem is terveztünk elmenni Siófokra nyaralni.

Párommal jól megterveztük azt a pár napot, amely idejére a szállás szólt. Felmértük milyen programok, koncertek lesznek amelyre szívesen elmennénk az ott tartózkodásunk alatt, és kinéztünk 1-2 kirándulást is, a Balaton északi-partján.

Megérkezésünkkor nagyon izgatottak voltunk, de szerencsére ez hamar elmúlt, amikor szembesültünk azzal, hogy milyen remek szállást sikerült átvállalnunk.

Az apartmanban minden ugyanúgy nézett ki, ahogy a fotókon láttuk a weboldalon, és pontosan minden úgy történt, ahogy le volt írva.

Elképesztően jó lehetőség ez nekünk, amit kár lett volna kihagyni. Én és a hirdető is jól jártunk. Neki nem ment kárba az egész befizetett pénze, és mi is ki tudunk egy kicsit szakadni végre a mindennapok problémáiból.