A közösségi fórumon ösztönöztek, hogy alapítsak céget

A közösségi fórumon ösztönöztek, hogy alapítsak céget

Jelen vagyok több különféle közösségi fórumon is. Hasznos tanácsok, ötletek és érdekes témák szoktak megtalálni, amelyeket a mindennapokban is tudok használni. Egy nap rábukkantam egy egészen friss beszélgetésre, aminek a cégalapítás és a saját vállalkozás elindítása volt a témája. Beleolvastam a beszélgetésbe és nagyon megtetszett. Voltak kérdések, tanácsok, voltak akik saját tapasztalataikat írták le és voltak, akik tanácsokat adtak. Vettem hát a bátorságot és leírtam az ötletemet, amin már rég gondolkozom. Nem számítottam arra, hogy ennyi pozitív kommentet fogok kapni, és hogy ilyen sokan fognak bíztatni.

Így hát másnap fel is bátorodtam és felvettem a kapcsolatot a Székhelyszolgáltatás24 nevű céggel. Ez a cég már 11 éve a piacon van és azóta aktívan foglalkozik cégalapítással és székhelyszolgáltatással. A cég rendelkezik az Európa legnagyobb cégminősítő vállalata, a Bisnode által megszabott nívós kategóriával, ami az AA- minősítés. Ezt a minősítést azok a cégek kaphatják meg, amelyek pénzügyileg kiemelkedően stabilak.

Nos, kitöltöttem a szekhelyszolgaltatas24.hu oldalon található űrlapot, majd vártam, hogy felvegyék velem a kapcsolatot. A telefonhívás során egyeztettünk egy időpontot, amikor leülünk személyesen és mindent megbeszélünk, kitöltöm a papírokat, aláírok minden szükséges dokumentumot és rendezzük a pénzügyeket is. A személyes találkozóra biztosítottak nekem ingyenesen ügyvédet. A találkozó után a dokumentumokat továbbították a cégbíróság felé és néhány munkanap elteltével már be is volt jegyezve a cégem.

székhelyszolgáltatás budapest

Igénybe vettem továbbá a székhelyszolgáltatás Budapest nevű csomagot is, ami sok hasznos szolgáltatást tartalmaz. Van még egy csomag, a székhelyszolgáltatás Budapest mellett, ami a székhelyszolgáltatás Újlengyel nevet viseli. A csomagok ugyanazokat a szolgáltatásokat tartalmazzák, csupán abban különböznek, hogy Újlengyelben nincs iparűzési adó, így az ott székelő cégeknek nem kell iparűzési adót fizetniük az önkormányzatnak. Így az a csomag egy kicsivel többe kerül. Én azért választottam a budapesti székhelyű szolgáltatást, mert tartalmaz egy havonta egyszeri ingyenes tárgyalóterem használatot, amit én biztosan igénybe fogok majd venni, és tudniillik nagyon közel lakom a Szinyei Merse utcához, ahol a pesti székhely található.

Van még a fővárosban egy székhely a budai oldalon is, a Bem József utcában. A székhelyszolgáltató csomagok fél évre szólnak, plusz tartalmaznak egy ingyenes hónapot. Így 7 havonta kell megvásárolni az amúgy is kedvező árú csomagot. A fővárosi csomag 29 900 forintba, míg az újlengyeli 39 900 forintba kerül. Ha belegondolunk, ez sokkal alacsonyabb ár, mint minden hónapban kifizetni az iparűzési adót.

A csomagok olyan szolgáltatásokat tartalmaznak, amelyek nagyban megkönnyítik, főként a kezdő vállalkozók életét. Nem kell nekünk bajlódni a postára járással, mert ők minden hivatalos levelet átvesznek és eljuttatnak hozzám. Plusz nem kell törődni a hatósági intézkedésekkel és ellenőrzésekkel sem, mert a cég munkatársai már rendelkeznek kellő tapasztalattal és profizmussal ahhoz, hogy ezeket szakszerűen kezeljék. Tehát azt hiszem remek döntés volt megalapítani ezt a céget és igénybe venni a székhelyszolgáltatást Budapesten.