Bálint apjának a kocsija

Bálint apjának a kocsija

A közösségi fórumok immáron nagyban meg tudják könnyíteni egy ember életét. Különösen a fiatalokét! A barátaimmal egyszer kitaláltuk, hogy lemegyünk a Somlóra. Ugyanis egyikünknek, Jolánnak van ott egy nyaralója. Oké, egészen pontosan a szüleié, akik szőlőt termesztenek, de Jolán nagyon jó gyerek, a gimiben is mindig kitűnő volt, így természetesen megbíznak benne a szülei. Jolán csinált egy facebook csoportot, ahol meg tudtuk beszélni, hogy ki mikor ér rá. Nagy nehezen sikerült találni egy alkalmas időpontot, amikor mindenkinek jó, így lefixáltuk az eseményt.

Már csak a lejutást kellett megoldani! A vonatozást/buszozást eléggé nehézkesen tudtuk volna kivitelezni, arról nem is beszélve, hogy még el szerettünk volna menni kirándulni, strandra, na meg ide-oda. Ekkor Bálintnak remek ötlete támadt: „mi lenne, ha elhoznám apukám céges autóját és azzal mennénk?”

Hmm… ez nem is olyan rossz ötlet. Vajon mennyibe kerülhet egy cégnek az autóbérlés? Biztos nem olcsó mulatság! Bálint elmondta, hogy van egy szuper cég, az apukája vállalkozása is onnan szokott bérelni a dolgozóinak, és onnan egyszerűen és gyorsan lehet bérelni autót. A flottakezelés nem is kerül olyan sokba, és abban is egyetértettünk, hogy kocsival sokkal menőbb csapatni.

Bálint apja régen még csak asztalosként dolgozott, de azóta már új vállalkozásba kezdett. A vállalkozása hamar profitot termelt, és az ügyfelek csak úgy jöttek és jöttek…flottakezelés

Egy nap így szólt Bálint:

 • Apa! Ha már úgyis olyan jól megy az üzlet… nem gondolkoztál el a flottabérlésen a dolgozók számára?
 • Áh, nincs nekünk arra pénzünk, fiam.
 • De most már nem is olyan drága, mint régen. És láttam a neten egy jónak kinéző céget, akik segítenek pont akár az ilyen kisebb vállalkozásoknak is, mint a tied.
 • Áh, az egész dolog csak humbug. Azt mondják, hogy látszólag nem kerül sokba, aztán kibéreled az autókat, és jönnek a plusz költségek. Szerelés, autógumik és aztán meg hirtelen tönkremegy a kocsi, s már nem is lehet többet használni.

Bálint apja nagyon szkeptikus ilyen téren. Nem hisz az internetes weboldalaknak, nem szeret együttműködni más cégekkel, és mindig az az érzése, hogy be akarják csapni.

 • De apa! Ők pont ilyenekbe segítenek! Finanszírozási módot is segítenek választani, és kiszámolják neked akár napra pontosan, hogy meddig érdemes bérelni egy kocsit.
 • Na persze! És honnan ismered te őket!
 • Hát onnan, hogy az egyik haverom apjának a cége is onnan bérel, és szerinte megbízhatóak. Tudod a Pistáék!
 • Ja a Pistáék! Nekik jól megy a dolguk mostanság.
 • Na, látod!
 • S a Pista honnan ismeri ezt a céget?
 • Hát az interneten találta!
 • Hát azt már meg kell hagyni, hogy a Pista butaságokba nem fog bele! Felhívom!

Ezek után Bálint apukája felhívta Pistát, aki elmondta azokat a dolgokat, mint Bálint, sőt, még plusz információkat is mondott a dologról.

Azután Bálint leültette apukáját a gép elé és megnézték az oldalon található videót, amiben egy szimpatikus úr elmagyarázza a dolgokat, mindent, amit tudni érdemes a flottabérlésről.

Nagy huza-vona után végül Bálint apja kapcsolatba lépett a céggel, akik pozitív csalódást okoztak számára. Miután Bálint apja belevette magát a dologba, már minden zökkenőmentesen ment.

Pár hét múlva Bálint apja egy csodaszép járgánnyal ment munkába, és az összes többi, a vállalkozásánál dolgozó ember is, és a vállalkozás csak termelt és termelt. Egyre több munkavállalót foglalkoztattak, és egyre több kocsit béreltek.

Bálint apja boldog volt, hogy ezúttal hallgatott fiára, és Bálint is, mert amint megszerezte a jogsit, kölcsön is kérhette néha-néha apjától a kocsit. Be kell vallani, furfangos ez a fiú!

Hála a kocsinak, amit Bálint apja kölcsönadott, könnyedén eljutottunk mindenhova ahova szerettünk volna, így a vakáció a barátokkal igazán jól telt!