Közösségi média ereje a kertészkedésben

Közösségi média ereje a kertészkedésben

Manapság szerintem sokkal könnyebb az életünk, mint elődeinknek, ha az információáramlást nézzük. Ha felmerül bennünk egy kérdés, nem kell például ismerősöknél „házalni” a megoldásért, vagy könyvtárba menni, és ott hosszú ideig kutatni a megoldás után. Ha bennünk mostanában kérdés merül fel, akkor egyszerűen segítségül hívjuk a közösségi média, közösségi fórumok erejét, és már meg is van a szükséges információ. Én akkor jártam így, amikor a keresésem tárgya keritésre való háló volt. Így bukkantam egészen véletlenül a gazdabolt.hu oldalára, ahol az egyik fórumoldalon ez volt a téma, az emberek adtak tanácsokat másoknak. Ha már erre az oldalra tévedtem, úgy voltam vele, hogy megnézem, milyen a kínálatuk. Láttam, hogy elég széles a termékkínálat, és biztos voltam benne, hogy fogok találni keritésre való hálót. Így is lett, már csak azt kellett eldöntenem, hogy a sok közül melyik lesz a megfelelő.

Nagy nehezen, de megszületett a döntés, és le is adtam a rendelést, miután láttam, hogy a keritésre való háló van raktáron, és viszonylag gyorsan meg fogom kapni. Mindezek után úgy döntöttem, hogy visszalátogatok arra a lapfülre, ahová eredetileg tévedtem. Ez volt a Szaktanács lapfül. Ez azért nagyon hasznos oldal, mert itt a kertészkedésben jártas szakemberek tanácsait lehet elolvasni. Ha felmerül bennünk egy kérdés, akkor azt itt fel lehet tenni, és választ fogunk rá kapni. Bennem felmerült az a gondolat, hogy ezek biztosan megbízható válaszok – e, de ekkor láttam, hogy az oldalon név szerint fel vannak tüntetve a szaktanácsadók. Ekkor már biztos voltam abban, hogy nem kell kételkednem az egészben.

Nagyon tetszett, hogy ha rákattintunk az egyik szaktanácsadó nevére, akkor az oldal ki fogja dobni az egészen addig megválaszolt kérdéseket. Ez akkor lehet hasznos szerintem, ha mondjuk van egy bizonyos személy, akinek a tanácsait különösen kedveljük. Ilyenkor egy helyen összegyűjtve el tudjuk olvasni, ami érdekel bennünket. Mielőtt feltennénk a kérdésünket, szerintem érdemes az adott témában elolvasni a korábbi kérdéseket, hátha már felmerült. Hiszen így időt és energiát tudunk spórolni nem csak magunknak, hanem a szaktanácsadóknak is. Ehhez kapcsolódó hasznos dolog a gazdabolt.hu oldalán szerintem még a Gazdabolt TV. Itt rövid videókat nézhetünk meg kertészeti témákkal kapcsolatban. Bennem ezek a tanácsok például ilyen formában sokkal jobban megmaradnak, hiszen vizuális típus vagyok, és ha látom, miről beszélnek, akkor az a memóriámba sokkal jobban be fog vésődni. Érdemes szerintem körbenézni a Cikkek – hírek lapfülön is, mert itt például olyan hasznos cikkeket lehet olvasni, hogy az adott évszakban, időszakban milyen munkálatok elvégzése javasolt.

A Gazdabolt TV – t nem csak az oldalon találjuk meg, hanem Youtube – on is jelen vannak, van saját csatornájuk. Én néha munka közben is elindítok egy – egy videót, hogy a monoton feladatok elvégzése közben is ragadjon rám némi tudás, és legtöbbször be is válik még úgy is, hogy nem nézem, csak „háttérzajként” szolgál. Látható, hogy a gazdabolt.hu nem egy egyszerű webáruház, hanem annál sokkal több. Látszik, hogy nekik tényleg szívügyük a kertészkedés, és igyekeznek mindent megtenni, hogy mások is sikeresek legyenek ebben a dologban. Szerintem ez nagyon becsülendő. A keritésre való hálóm szerencsére elég gyorsan megérkezett, így már be is tudtam fogni, hogy a kertem mindig egyre jobb és szebb legyen. Biztos fogok még az oldalukra látogatni.