HP tintapatron rendelésére fórumon kaptam a legjobb tippet

HP tintapatron rendelésére fórumon kaptam a legjobb tippet

Vannak dolgok, amikre ha nem figyelsz oda, akkor egyszerűen kicsúsznak a kezeid közül. Itt most nem elsősorban a frissen kifogott halra gondolok, hanem például olyasmikre, amik plusz teendők lennének a mindennapokban, de vagy figyelmetlenségből, vagy nemtörődömségből egyszerűen elmulasztasz. Így jártam én is, amikor HP tintapatron kellett volna záros határidőn belül, mert különben nem tudtam volna leadni az aktuális projektemet, viszont szinte teljesen üres volt a régi. Az a szerencse, hogy vannak fórumok, ahová érdemes felnézni, mert mindig találhatsz rajtuk hasznos tippeket. Mindenesetre ki kell gondolnom magamnak valami figyelmeztetési módot, hogy legközelebb ne kerüljek ilyen bajba.

A munkám során gyakran kell ellátogatnom helyszínekre az ország különböző pontjain. Rendezvényekhez, eseményekhez mérem fel a helyszíneket, utána kielemzem és javaslatot teszek a szervezőknek az elrendezésre, strukturális felosztásra. Nem hangzik túl izgalmasnak, tudom, de legalább bejárom közben az országot, és jó levegőn is vagyok. Az egyetlen, ami zavar, hogy nagyon sokszor, főleg ha állami rendezésű eseményről van szó, nem elég szövegfáájlban, dikitálisan elküldeni az elkészült tanulmányt, hanem három példányban, nyomtatva is le kell adnom. Ez azért különösen bosszantó, mert tudom, hogy mennyire nem környezetbarát ilyen sok papírt elhasználni, főleg úgy, hogy a három példányból legalább kettő a megsemmisítéséig egy dobozban vagy fiókban fog porosodni, de hát a bürokrácia már csak ilyen. Arról nem is beszélve, hogy egy-egy ilyen harminc-ötven oldalas írás háromszor kinyomtatva máris száz körüli vagy afölötti lapszámra ugrik, és ha heti kettőt, hármat le kell adnom ezekből, akkor igen hamar kifogy a nyomtatómból a tinta.

Legutóbb tavasszal jártam így, egy nagy fesztiválszervező iroda keresett meg azzal, hogy az egyik rendezvényüknek kinéztek egy új helyszínt, mérjem fel nekik. Igazából a megkeresés még télen érkezett, de több hónapos határidővel dolgozom a mennyiség miatt, meg egyébként is, ha mindent hó takar, akkor nemigen van mit felmérni. Akkoriban kicsit meg voltam csúszva a munkákkal, mert sokáig tartott a tél vége, és volt, hogy egy héten négyszer is el kellett, hogy utazzak. Pont ennél a fesztiválnál esett meg, hogy kicsit szétszórt lettem, és elfelejtettem, hogy korábban két állami felmérést is befejeztem és kinyomtattam, és a másodiknál a nyomtatóm már elég morcos volt, nem győzte jelezni, hogy fogytán van a festék. Lehet, hogy úgy voltam vele, hogy HP tintapatron bárhol kapható, majd út közben veszek valahol, vagy egyszerűen csak kiment a fejemből, de a lényeg, hogy hazaértem a terepszemléről, megírtam a jelentésemet, és amikor oda jutott a dolog, hogy ki is kéne nyomtatni, akkor egyszerűen jött a hibaüzenet, hogy felejtsem el, kevés a festék.

HP tintapatron

Vakarhattam a fejemet, hogy honnan szerzek szombat délután tintapatront, mivel még csak nem is a fővárosban vagy valamelyik vidéki nagyvárosban élek, ahol sokáig nyitva vannak az üzletek. És következő héten leadás volt, úgyhogy fel volt adva a lecke. Elkezdtem bújni az internetet, és rá kellett döbbennem, hogy nem elég, hogy sehová nem fogok odaérni nyitvatartási időben, de a felkeresett üzletek és webshopok kínálatában nem is nagyon találtam az én masinámhoz valót. Egyszerűen nem tudtam mit kezdjek magammal, nagyon bosszantott a dolog, hogy hogy lehettem ennyire bamba. Végső elkeseredésemben elkezdtem fórumokat, beszélgetéseket bújni, hátha ott kaphatok valakitől valami hasznos tippet, hogy mi lehet ilyenkor a teendő.

Meglátogattam jó párat a fórumok közül, még olyanokat is, amik kimondottan nyomtatással és számítástechnikával foglalkoznak, de sajnos azt kellett tapasztalnom, hogy mindenhol addig terjed a gógyi, hogy összehasonlítanak nagy gyártók termékeit, majd azon harapdálják egymás torkát, hogy melyik a jobb, miben téved az összehasonlító. Már kezdtem lemondani az egészről és azon gondolkodtam, hogy felhívom a szervezőket elnézést kérdeni, mert biztosra vettem, hogy nem készülök el időben, amikor megpillantottam azt, amiért jöttem. Az egyik kommentelő volt olyan kedves, és belinkelt egy nyomtató alkatrészekkel, patronokkal foglalkozó webshopot, amit nagyon ajánlott mindenkinek. Visszajelzések alapján elég biztatónak ígérkezett a dolog, úgyhogy felkerestem az oldalt, és nem kellett csalódnom.

Legnagyobb meglepetésemre annyira profi webshopot találtam az emlegetett linken, hogy az egészen egyedülálló szerintem. A HP tintapatron egy dolog, ettől a gyártótól kijött már egy párféle nyomtató az évek során, szóval fel voltam készülve a legrosszabbra, hogy órákig görgethetek le a termékek között, mire fáradt, vörös szemmel megtalálom azt, amire nekem van szükségem, ehhez képest nagyon meg volt könnyítve a dolgom. A nyomtatók gyártónként, típusonként össze vannak szedve, akár több száz is, és mindegyikhez ki van gyűjtve, hogy mi kompatibilis vele. Gyakorlatilag csak azt kellett tudnom, hogy milyen típusú a nyomtatóm, és az alapján ki tudtam keresni. Ennél nagyobb segítséget nem is igen remélhettem volna, ugyanis hajlamos vagyok elveszni a rengeteg típus és sorozatszám között, ebben az esetben viszont pont fordítva működött a dolog. Nem a tintapatronhoz kellett megnéznem, hogy jó-e az enyémhez, hanem specifikusan rákereshettem, hogy a nyomtatómhoz mi passzol.

Ráadásul az is egyből szemet szúrt, hogy ingyenes a kiszállítás, így nagyon erősen elgondolkodtam rajta, hogy több HP tintapatron megrendelése egyszerre talán célszerű lenne, és akkor jóval később kellene csak újat rendelnem. Aztán úgy voltam vele, hogy inkább teszek egy próbát, és ha elégedett vagyok, akkor legközelebb is innen hozatok. Nos, talán nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy nem kellett csalódnom. Nagyon egyszerű volt a vásárlás, szinte pillanatok alatt megvolt, és a kiszállításra se adtak meg túl hosszú időt. Márpedig ha valami nem állt akkor a rendelkezésemre, akkor az az idő. Szerencsém volt, hogy pont szombat este sikerült a rendelésemet leadnom, hiszen így a következő hét elején az enyém valószínűleg az egyik első volt, amit feldolgoztak. Alig pár napot kellett csak várnom, és szerencsére tudtam úgy időzíteni a munkát, hogy pont otthon legyek. Amikor a futár telefonált, hogy mindjárt nálam van, akkor már nagyon izgatott voltam. A csomag maradéktalanul és hibátlanul érkezett, egyetlen panasszavam se lehet. Innen már csak ki kellett cserélnem, és az új HP tintapatron már meg is kezdhette a munkát. Másnap pedig büszkén vihettem el a kinyomtatott példányokat a szervezőknek, így se a határidőt nem kellett módosítanom, és a munkával is tudtam haladni.

Mindezek után mindenkinek, aki hasonló helyzetbe kerül, mint én, csak azt tudom javasolni, hogy cselekedjen hasonlóképpen. Nem kell pánikba esni, ha késő, akkor már késő. De sokkal jobban jártok, ha Ti is felkeresitek ezt a remek webshopot, és innen rendelitek meg ami kell. Egyszerűbb, olcsóbb és házhoz jön. Aki mindezek ellenére továbbra is áruházban, boltban veszi meg a patron, az pedig magára vessen.