A véleményem

A véleményem

A teljes gyereknevelési tudásomat, amivel büszkélkedhetem az internetnek és a közösségi médiának köszönhetem (na meg némi tapasztalatnak, időközben). Már régebb is, ahogy megjelent az iwiw, mindig ezt csináltam, lehetett szó bármilyen témáról. Imádtam olvasgatni az emberek véleménye után, még akkor is, ha sokszor azt a következtetést kellett levonnom, hogy ahány ember, annyi féle és mindenkinek más működik és más nem. Ezért kell a tapasztalat.

Mégis, amikor a gyerekszülésről és nevelésről volt szó, nekem csak ez az egy jutott. Én testvértelenül nőttem fél, édesanyám még kiskoromban elhagyott minket, úgyhogy apa nevelt. A férjemnek nem élnek már a szülei és neki is csak két fiú testvére van: mindkettő fiatalabb és még szingli. Valahogy barátnőim sem nagyon voltak, vagy ha akadt is néha, soha nem tartott évekig a barátság, de főleg nem örökké. Így talán megértitek, hogy miért is nyúltam azonnal az internet segítségéhez, amikor úgy döntöttük, hogy gyereket vállalunk. A szülésről sem tudtam semmit, sem a nevelésről.

Szerencsémre, vagy sem, ez egy olyan téma, amiről nagyon sokat lehet olvasni, és amiről mindenki szeret beszélni és elmondani/leírni a véleményét. Így futottam hát neki a dolgoknak, figyelve rá, hogy, mint mindig, megszűrjem az olvasottakat. Persze találtam mindenfélét, olyat is, ami igazán hasznos volt és olyat is, amivel kapcsolatosan még én is éreztem, hogy helytelen.

Ezeken a virtuális barangolásaimon pedig nemcsak a nevelés fontos kérdéseiről olvasgattam, hanem tárgyilagos dolgokkal kapcsolatosan is nézelődtem és tudakolóztam. Ilyen volt például a babakocsi kérdése. Úgy gondoltam, hogy mivel a gyermek első néhány évének szerves része lesz ez az eszköz, ezért jól meg kell gondolnom, hogy melyiket választom. Ezen túl, pedig, azért is kell nagyon figyelnem, mert rengeteg minőségtelen, ócska babakocsit lehet vásárolni a mai világban, amire pedig nekem nincs szükségem. Szóval róttam a közösségi fórumokat és faltam magamba az anyukák és apukák véleményeit a témában.

Néhány héten belül igazi tudósa lettem a témának, annak ellenére, hogy még nem volt szerencsém kipróbálni egyik infót sem, amit elméletben annyira vágtam. Végül, a sok jó tanács és negatív visszajelzés között felfedeztem egy lehetőséget, ahol tömérdek babakocsi várja az érdeklődőket, de mindegyik márkás és jó minőségű darab.

Ekkor úgy döntöttem, hogy én is tőlük fogok vásárolni, hiszen ha eddigi ismeretemmel gyorsan átfutottam a kínálatot, csakis olyat láttam, amiről leginkább pozitív véleményeket olvastam. Egyébként magáról a webshopról is sok jót olvastam, tehát pozitív érzésekkel futottam neki a rendelésnek.

A bőséges kínálat elég sok időmet elrabolta, hiszen mindegyik terméknek pontosan utána néztem. Idővel, főleg mások általánosítható véleménye alapján kialakultak a konkrétabb preferenciáim az Anex termékei iránt. Ezek közül is az Anex Cross Dark Pum 3 az -1ben multifunkcionális babakocsi nyerte el a végső tetszésemet, melyet néhány nap múlva meg is rendeltem. Most pedig elmesélem, hogy mit is tud ez a babakocsi, hogyha valaki szintén azzal a céllal tébolyog a neten, a babakocsik között, hogy válasszon magának, akkor legyen bőven információja.

A lila színt azért választottam, mert az egyik kedvenc színem, valamint azért, mert semleges a születendő gyerekem szempontjából (nem szeretem ezt a kék/rózsaszín dolgot). A kinézete egyébként eléggé minimalista, de ez már teljesen rám vall: mindig is imádtam az egyszerű dolgokat. A babakocsi kosara eco-bőr borítású, magát a terméket egyébként Svájcban tervezték. Nálam ez a két, utóbbi információ kevésbé volt fontos, viszont tudom, hogy vannak, akik számára ez is számottevő. Na de akkor mi is az, ami nekem így megtetszett? Például az, hogy UV szűrővel van felszerelve a babakocsi, mely több, mint 50%-át megszűri a fény ultraibolya sugárzásának, ami ránk is káros, nemhogy a csecsemőkre. Persze, ezzel a dologgal az az egy gond van, hogy fogalmam sincs, hogy mennyire működik jól, hiszen nem tudom lemérni, de bízom benne, hogy mégiscsak hasznos tudása ez a kocsinak. Amúgy, maguk a fogantyúk is ECO bőrből vannak, ezzel pedig már konkrét tapasztalataim is vannak: olyan anyagból van, ami nem forrósodik fel a napon és nem keményedik meg a téli hidegben. Mindkét időjárási viszonyban volt szerencsém bőven kipróbálni, de komolyan mondom, hogy soha egyik gond sem állt fen.

A pamut belső azért kápráztatott el, mert nem okoz semmilyen allergiát. A mai világban olyan sok ember allergiás furcsábbnál furcsább dolgokra, de én szeretném, hogy a gyerekemnek ne kelljen szembe kerülnie ezzel. Egyébként pedig a belső szövetek ezüst ionokkal vannak kezelve, ami ellenállóbbá teszi a babakocsit a mikrobák és baktériumok ellen, a külső borítás pedig vízlepörgető bevonattal van megerősítve. Ugye nektek is tetszik ez a sok minden? Már a második gyerekemet nevelem ebben a kocsiban és még mindig le vagyok nyűgözve tőle.

Emellett, mint ahogyan a neve is előre jelzi, ez egy multifunkcionális babakocsi, tehát a mózes kosáron túl rendelkezik sportrésszel és még az autós hordozót is rá lehet erősíteni. Ezt igen hasznosnak találom, hiszen így elég egy babakocsi, mégis mindenféle élethelyzetre megvan a megoldás. Én viszonylag sokat szoktam cserélgetni a kosarakat, mert a nagyvárostól a vadonig sokat szoktunk járkálni, és szeretem mindig azt használni, ami az adott terepre a legpraktikusabb. De ami itt fontos: a sok használat és csere ellenére sem kopott még el a kosarakat tartó rész.

Persze, nem akarok én senkit rábeszélni erre a termékre, hiszen elég busás ára van, de, annyit biztosra állíthatok, hogy nyugodt szívvel választhattok ennek az oldalnak a kínálatából, mert ők már spóroltak neked egy halom időt: kiválogatták a legjobb babakocsikat és neked már csak azok közül kell választani.