Penny akciós újság már nem csak a postaládában

Penny akciós újság már nem csak a postaládában

Rengeteg közösségi oldalra regisztráltam már életemben, sok fórumot, blogot olvasok, és ha valamit meg akarok tudni, egyből az interneten keresek. Ha például valami komolyabb vásárlásra készülök, akkor internetes ár összehasonlító oldalakat használok, és ha lehet, online rendelem meg a termékeket is.

Teljesen rászoktam az internetes vásárlásra, az internetes barátkozásra. Sokkal egyszerűbb és kényelmesebb, hogy mindent pár kattintással el lehet érni.

Környezetkímélő okokból egy ideje nemet mondok az akciós újságokra. Se penny akciós újság, se tesco akciós újság, se lidl akciós újság. Egyáltalán nem kérek akciós újságot, mert már az élelmiszer vásárlást is online intézem, ahol van rá lehetőség.

Vannak olyan élelmiszer boltok, amiknek még nincsen házhoz szállítása, így ezekbe el kell mennem, az akciókról pedig mindig az adott bolt honlapján szoktam tájékozódni, már ha fel vannak töltve. Ez általában elég sokáig tart, mert minden boltnak egyenként meg kell keresnem az akciós újságait. Pontosabban, már csak meg kellett keresnem. Szerencsére valaki készített egy oldalt, ami hatalmas hiánypótló ezen a területen: akcioleso.hu.

Egy egyszerűen kezelhető oldalról van szó, ami áruházanként kategorizálva feltölti az aktuális akciós újságokat. Nagyszerű kezdeményezés, így minden áruház akcióit egy helyen látom. Sokkal egyszerűbb így a keresés, a tájékozódás.

Lehet csak simán az éppen aktuális akciós újságok között böngészni, lehet áruházak akcióira keresni és lehet a kedvenceinkhez is adni, így mindig időben értesülhetünk az akciókról.

Én már nem kérek reklámújságokat, mert nem tudok velük mit kezdeni, de nem szeretném a szemétbe sem dobni. Inkább úgy döntöttem, hogy csak simán el sem kérem őket, hiszen nincsen értelme, már mindent meg tudok nézni online is.

Vannak olyan emberek, akik esetében nem arról van szó, hogy ne kérnék az újságot, hanem egyszerűen csak nem kapnak. Van, hogy a postások, az újság kihordók nem végzik megfelelően a munkájukat, vagy valaki kiszedi az újságot a postaládából, vagy kiesik és elázik.

Számtalan oka lehet annak, hogyha valaki nem kap reklámújságot, pedig szeretne. Olyan is sokszor előfordul, hogy a közelében nincsen olyan bolt, amibe menni szeretne. Ez alatt arra kell gondolni, hogy mondjuk egy penny market úgy dönt, hogy 10 km-es környezetében szeretne újságot osztani. Akik kívül esnek ezen a körön, azoknak a postaládájában nem landol a penny akciós újság, pedig lehet, hogy a munkahelyük egy penny market közelében van, de így nem fognak értesülni az akciókról, csak ha már ott vannak. Ez a boltoknak is nagy kiesés lehet forgalom tekintetében. Ez egy leegyszerűsített példa, de biztos vagyok benne, hogy van ilyen eset.

Tegyük fel, hogy valaki egy másik városba jár dolgozni, ahol van lidl és penny is, de egyiktől sem kap újságot. A lidl közelebb van a munkahelyéhez, így oda tér be vásárolni, pedig a penny is útba esett volna neki. A pennyben minden le volt akciózva amit vett, így mondhatjuk, hogy rosszul járt azzal, hogy a lidlbe ment vásárolni. De honnan is tudta volna, hogy a pennyben minden akciós? Na, pont ezért örülök ennek a honlapnak. Vannak boltok, amik néha, amikor a bevásárlásomat tervezem, eszembe sem jutnak. Pedig vannak a közelemben, csak éppen nem szoktam oda járni, pedig spórolhatok, ha a szokásos helyett inkább oda térek be.

Az ilyen helyzetek miatt remek ez az oldal. Így minden bolt akciós újságját egy helyen láthatom, sokkal egyszerűbben tudok dönteni arról, hogy hova menjek vásárolni.

Az internet szerintem éppen ilyen dolgokra való. Persze, remek dolog macskás videókat nézni egész nap a videómegosztó oldalakon, de be kell, hogy lássuk, az internet valójában milyen hasznos. Nem maradunk le semmiről, bármilyen információ birtokába juthatunk, akár spórolhatunk is egy-egy oldal segítségével.

Örülök, hogy ajánlották nekem az akcioleso.hu oldalt, mert így biztos, hogy nem maradok le egyetlen akcióról sem.