Egy jó közösség segít, amikor tud, amiben tud, főleg ha nyári gumit keresek.

Egy jó közösség segít, amikor tud, amiben tud, főleg ha nyári gumit keresek.

Az ember sokszor kerül olyan helyzetben, amikor nem tudja mihez is kezdjen. Álljon akár vásárlás előtt, vagy két termék közt kéne neki különbséget tenni, legyen akár szerelmi, párkapcsolati kérdés, vagy csak egy váratlan élethelyzet. Egy ember tanácsa sokszor segíthet, még ha nem is fogadja meg az ember, de elindíthatja egy új gondolkodáson. Ha pedig még több ember tudja megosztani gondolatát a témában az pedig egyenesen remek! Egy ilyen kiváló közösség tagja vagyok szerencsére, pedig a mai internetes kultúra van nehéz találni egy olyan fórumot, amit nem ”trollkodnak” szét. Ugye mindenki nagy megmondó ember, ha nem kell felvállalni a kilétét.

Napokban fordultam ehhez a kedves közösséghez, mert épp friss gumi szettet szeretnék vásárolni az autómra. Bejött a jó idő, itt az ideje a téli gumit lecserélni nyári gumira. Elég bénán tettem fel a kérdést, mert sokan félre értették a nyári gumikereső kifejezést. Voltak azért, akik megértették, és linkelték is a jobbnál jobb oldalakat. Sokáig böngésztem őket. Sok linken elvéreztem, mert az oldal nem volt megfelelően megszerkesztve és nem tudtam böngészni őket mobillal. Amikor már azt hittem találtam egy jót, kiderült, hogy személyesen kell elmenni értük, vagy pedig használt abronccsal kereskedtek. Ezek nem éppen a nekem való feltételek voltak.

Aztán végül sikerült!

Egy fiatal autószerelő linkelt egy nagyon jól megszerkesztett lényegre törő oldalt. Telefonon is kiválóan működött és olyan egyszerűen tudtam rajta böngészni, hogy pillanatok alatt megtaláltam a kívánt garnitúrát. Végre új lábbelit adhatok kedves kisautómnak.

Felmerült bennem pár kérdés, hogy van-e raktáron, vagy biztosan nem használt gumikkal kereskednek. A GYIK oldalfül alatt, pedig minden kérdésemre kaptam választ még arra is, ami fel sem merült bennem, pedig hasznos egy ilyen szolgáltatásnál. Az egyik ilyen a bankkártyás fizetés. Más oldalakon ezt nem láttam elérhetőnek. Ami még pozitívum volt, hogy nem kellett elmenni átvevőhelyre, hanem kiszállítják, és a futárszolgálatuk országos, tehát a leg eldugottabb kis falvakban is igénybe vehető. Ez egy igazán zseniális szolgáltatás és meg kell jegyeznem, hogy a kiválasztott garnitúrám igazán olcsónak éreztem.

Hálás voltam, hogy ennyi segítséget kaptam a fórumról. Mindig jó egy segítőkész közösség tagja lenni!

Az abroncsok hamarosan megérkeznek, mert rövid szállítási időt ígértek. Így már nem kell félve mennem az utakon. Sokan nem érzik annak veszélyét, ha rossz gumi van a kerekeken. Pedig nem a lehúzás végett jött létre. Egyszerűen az időjárás miatt. Minden hőmérséklethez más keverékű abroncs kell. Több országban ezt már kötelezővé tették, de itthon még nem és sokan el is mulasztják, a fentebb említett „biztos csak lehúzás” címszó miatt.

Mindenesetre én tudom, mi a jó nekem és az autónak és más autósoknak, legalább is a biztonságuk tekintetében! Örültem, hogy megtaláltam ezt a nyári gumikereső oldalt, mert rengeteg márka közül tudok válogatni, kiváló áron! Azóta is csak ajánlom, ha valaki hasonló problémával ér utol.