Körkérdés az online filmnézési szokásokról

Körkérdés az online filmnézési szokásokról

Mi a helyzet az internet nyújtotta filmnézési lehetőségekkel? Hányan élnek velük, hányan vannak, akik megmaradnak a hagyományosabb módszereknél? Onlinefilmek, vagy moziba járás? Ez itt a nagy kérdés, amire választ kéne találni.

Van egy tippem, hogy a nagy többség hogyan áll hozzá ehhez a témához, de nem akarok találgatni. Ehelyett inkább elmondom az én válaszomat. Én az online filmnézés híve vagyok, onlinefilmek tömegét néztem már meg az utóbbi években, és ugyanakkor el tudom mondani, hogy egy kezemen meg lehetne számolni, hányszor mentem ezidő alatt moziba. Nem bírom a tömeget, filmnézés közben pedig a legapróbb pisszenés is tud zavarni, márpedig egy zsúfolt moziteremben ennél is többet is szoktak zajongani. Nekem tehát egyértelműen kényelmi szempontból fontosak az online filmek, de nagyon érdekel a ti véleményetek is ezzel kapcsolatban,

Sokan tiltakoznak az onlinefilmek ellen, főként értelemszerűen a filmszakma, hiszen igen komoly pénzveszteséget jelent számukra az, hogy a mozipénztárakat megkerülve jutunk a termékeikhez. A 21. század már határozottan nem az a világ, mint az előző évszázadé volt. Ha valami fölkerül a netre, akkor az ott is marad, és egyre inkább igaz az is, hogy ami megtörténik a világban, az hamar fölkerül a netre is. A folyamatot tehát nem lehet megállítani egykönnyen, és egyedül a nézők döntése, hogy fizetnek-e egy alkotásért, vagy sem.

Én tehát az online filmnézés oldalán állok. Hol szoktam filmeket nézni? A mozi.ma oldalán szoktam a legtöbbet böngészni, mivel itt van a legnagyobb választék online filmekből és sorozatokból is. A keresőfelület könnyen kezelhető, percek alatt megtalálod azt a filmet, amihez épp hangulatod van. És ami a legjobb, hogy olyan filmeket is találsz a kínálatukban, amik még csak most mennek a moziban, tehát nem maradsz le semmiről azokhoz képest, akik képesek órákig sorba állni egy nagyobb film premierje miatt. Ha tehát a kényelem mellett teszed le a voksodat, akkor javaslom neked a mozi.ma oldalát. De bátran mondd el a véleményedet te is erről témáról, akár onlinefilm párti vagy, akár nem.