Közösségi fórumon kaptam megoldást az elromlott kazánomra

Közösségi fórumon kaptam megoldást az elromlott kazánomra

Szokásos hétvégének indult a múlt heti is. A megszokott program várt rám, házimunka és pihenés. Szépen megterveztem mindent, aztán jött a hideg zuhany. Szó szerint, ugyanis elromlott a kazán.

Ilyen helyzetben még korábban nem voltam. Nem jött a meleg víz, és a fűtés sem működött. Hiába próbáltam beindítani a kazánt, nem sikerült. Jobban pedig nem mertem babrálni, nehogy még nagyobb bajt okozzak.

Mivel már késő este volt, ötletem se volt, kihez forduljak megoldásért. Hideg volt kint, reggelig még nem hűl ki túlzottan a ház, de nem maradhat így napokig ez az állapot.
Mivel jobbat nem tudtam, leírtam egy fórumon a problémám, hátha tud rá valaki SOS megoldást. Hamar elkezdtek érkezni a válaszok, és meglepetésemre egybecsengő volt a válaszok többsége. Többen is ajánlották a vizgazfutesszerelo24.hu/gazszereles oldalt. Budapesten és Pest megyében vállalnak munkálatokat, és gázszerelés témában is otthonosan mozognak.

A cég 0-24-es ügyeleti szolgáltatással rendelkezik, vészhelyzetben akár 1 órán belül is kiérkezhetnek a helyszínre. Ugyan nekem nem biztos, hogy ennyire gyors megoldás indokolt, hiszen 2 órát is kibírok még melegvíz nélkül, de azért szerettem volna minél előbb megoldani ezt a problémát.

Kezembe fogtam a telefont, és tárcsáztam. Nem kellett sokat várnom, hogy a vonal másik végén jelentkezzen valaki. Átbeszéltük a gondot, és lefixáltuk, hogy a holnapi nap folyamán kijönnek a szerelők, és megjavítják a készülékem.

Maximális megbízhatóságukat a pontos érkezési idővel is tovább erősítették. Kedves, udvarias szerelők léptek be a lakásba. Amint meglátták a kazánt, azonnal megnyugtattak, hogy ezt a típust nagyon jól ismerik, nem volt még olyan, hogy ne tudták volna orvosolni a problémát.
Neki is láttak. A szakértő kezek gyorsan szétszerelték a készüléket, és célirányosan nekiláttak a problémás alkatrészek cseréjének.

Nem telt el sok idő, mikor az egyik szerelő megkért, hogy nyissam meg a konyhában a csapot, nézzük meg, jön-e a meleg víz.
Csodák csodája: perceken belül tűzforró víz folyt a kezemre! El se hittem! Azt hittem, hosszú órákba fog telni, amíg mindezt helyreállítják.

Nem győztem hálálkodni. Szerintem annyira örültem, hogy lehet az már kellemetlen volt a szerelőknek, de meg kell mondjam, jól tűrték az én örömtől ittas viselkedésem.
Amikor a számla következett, nem is érdekelt, mennyi lesz rajta. Magas összegre számítottam, hisz ilyen professzonális szolgáltatást nem két fillérért szoktak nyújtani. Meglepődve tapasztaltam, hogy kisebb összeg szerepel a papíron, mint azt előre kigondoltam. A kiszállásért nem számítottak fel plusz költséget, csupán a munkadíjat kellett kifizetnem. A szerelő felhívta a figyelmemet rá, hogy a számlát mindenképp küldjem be a biztosítónak. Az általuk kiállított papírt el szokták fogadni, és így mentesülök a hirtelen jött javítási költség terhe alól a lakásbiztosításom által.

Amilyen buta ötletnek tűnt eleinte, hogy a közösségi fórumon kérjek segítséget egy ilyen komoly dologban, annyira jól sült el végül. A vizgazfutesszerelo24.hu/gazszereles oldal remek ajánlás volt. Korábban nem voltam aktív ezeken a fórumokon, de eldöntöttem, hogyha legközelebb valaki ilyen témában kér segítséget, én is csak őket fogom ajánlani!