Melyik a jobb? Avagy a nagy motoros vita

Melyik a jobb? Avagy a nagy motoros vita

Jó néha vadidegen emberekkel megosztani a gondolatodat, mert olyan álláspontokat mondhatnak, amitől teljesen új értelmet nyerhet és képes elmerengtetni. A minap egy örök kérdésről ment a vita.

Melyik a jobb a speed motor vagy a chopper.

Hihetetlen, az emberek arctalanul, mennyire neki tudnak esni a másiknak és védeni az igazukat egy olyan kérdésben, amiben nem lehet győztest hirdetni. Hasonló ez a kérdés a tyúk, tojáskérdéshez. Lehet magyarázkodni évekig, de minek. Szerintem ez a két motor két teljesen más típusú embert takar.

A speed motorosok nyilván sebesség és adrenalin függőek. Ezért is van több közúti baleset tőlük, a felesleges vakmerőség, a laikusok így mondják. Pedig szerintem nem az játszik közre, egyszerűen csak boldogság hormon képződik az agyban, amikor az alattad lévő nagy dög megindul és a 110 szeresére nő az ember sebessége. Ráadásul a formája is már, és esztétikai kérdésben ugyan ott tartunk, ha vitáról van szó. Nincs vége!

Ezzel ellentétben a chopper pedig egy életforma. Egyszerűen a szabadság érzetet adja, ahogy ülsz ott nagy nyugodtan terpesztve, mert ugye a másik motoron gubbadsz. Kicsit úgy lehet ezt elképzelni, mint, a farmer és a mackó gatyát. A chopperes életforma, amikor szeled az országutat, meg-megállsz útszéli bárokban ismerkedés, vitatkozás, ordibálás. Tilos bulik, égő hordók stb… Ha valaki tudja melyik sorozat az a S.o.A. ő tudja miről beszélek. Melyik életfelfogásról.

Szóval pár napig tűrtem a vitát, amikor én is hozzá szóltam a témához. Egy webshopot linkeltem ahol motoros bukósisakokat is lehet venni, azaz pont az az oldalt másoltam be, ami ezeket tünteti fel. Majd azt írtam nekik: „Teljesen mindegy, hogy milyen gép, a bukósisakot ugyan onnan veszitek hozzá!” Ezzel arra akartam utalni, hogy más a kivitelezés, de közös az ügy! Igazi motorosnak lenni egy szép életforma és nem mindenki tudná azt élni!

Sokan értették az üzenetem, mások pedig még meg is köszönték, mert sikerült egy olyan online boltot találnom, aminek még nem igazán fedezték fel az internetes lehetőségeit, csak az üzleteit ismerték és sokan rájöttek, pár dolgot kényelmesebb lehet onnan beszerezni! Sokan dicsérték az áttekinthetőségét és hogy könnyedén tudnak üzenni a boltnak, akik még aznap felhívják az embert, ha jó időben írt! Mindent megtalálnak egy helyen a gépeikhez és akár olcsóbban is tudnak hozzájutni. Alkatrésznél, vagy kenőanyagoknál például elég fontos az ár és a minőség, de ebben a motoros boltban mind a két tényező nagyszerű!

Úgy néz ki sikerült egy időre békét teremteni, amíg valaki újra fel nem veti ezt a kérdését, de védheti mindenki a saját igazát, amíg az ügyük közös! Motorozás, boldogság!