Szerző Téma: Megérkezett az SMF 2.0 Release Candidate 1!  (Megtekintve 2638 alkalommal)

Nem elérhető Légrádi Szabolcs

• Adminisztrátor
Megérkezett az SMF 2.0 Release Candidate 1!
« Dátum: 2009. Február 05. - 16:46:14 »
A Simple Machines büszkén jelenti be az SMF 2.0 RC1 verzió megjelenését. A 2.0 első kiadásra szánt verziója lezárja a béta tesztelés időszakát és egyik végső lépése a végleges 2.0 verzió megjelenésének. Számtalan hibát jelentettek a Beta 4 verzió óta, melyek javításra kerültek és fejlesztéseket eszközöltek a biztonság, stabilitás és teljesítmény terén.

Ha jelenleg a 2.0 beta 4 verziót futtatod, javasoljuk hogy frissíts a 2.0 RC1 verzióra, mivel sokkal stabilabb és biztonságosabb. A Kiemelt tagok, akik 2.0 RC1 verziót használnak, célszerű nekik is frisíteni, mivel olyan biztonsági javításokat tartalmaz a kiadás, ami az előzetes verzióban nincs benne.

Az SMF 2.0 RC1-el egyidőben megjelent egy biztonsági kiadás az 1.1 verziót használok számára: SMF 1.1.8. Ha jelenleg az 1.1.7-es verziót használod, választhatsz az 1.1.8 vagy 2.0 RC1 verzióra való frissítés közül.

Főbb változtatások a legutóbbi kiadás óta:
  • A bétatesztelők, Kiemelt tagok és a közösség tagjai által bejelentett jelentős mennyiségű hiba kijavítása.
  • Továbbfejlesztett biztonság a munkamenet ellenőrzések frissítésével és extra ellenőrzések beépítésével.
  • A közösség által bejelentett pár biztonsági sebezhetőség javítása.
  • Frissített felület a sokkal intuitívabb navigáció érdekében.
  • Frissített profil felület, hogy jobban illeszkedjen az adminisztrációs és moderációs központ navigációjához.
  • Sablonban való fejlesztések a jobb szemantika és szabvány támogatottság érdekében.
  • Jobb adatbázis réteg támogatás.

Megjegyzés: a csomagok tartalmaznak mindent, ami egy új fórumhoz, vagy a 2.0 Beta 4 verzióról - vagy bármely korábbi SMF verzióról - való frissítéshez szükséges. A változások naplóját a letöltés oldalon tekintheted, ahol megtalálod a változtatások teljes listáját.

Kérjük továbbra is jelentsétek a hibákat és kérjetek segítséget a kijelölt fórumokban. Nagyon kiváncsiak vagyunk a visszajelzésekre, legyen az pozitív vagy negatív, segítsetek a szoftver jobbá tételében.

http://download.simplemachines.org/

Végül - kérjük ne ezt a témát használd támogatási kérésekre. Sokkal értékesebb válaszokat kaphatsz a megfelelő támogatási fórumban való hozzászólással!

• Adminisztrátor
Re: Megérkezett az SMF 2.0 Release Candidate 1!
« Válasz #1 Dátum: 2009. Február 05. - 16:47:43 »
A frissített nyelvi csomagok - 2.0 RC1 és 1.1.8 - a hétvége folyamán várhatóak.
Köszönöm a türelmet!

• Adminisztrátor
Re:Megérkezett az SMF 2.0 Release Candidate 1!
« Válasz #2 Dátum: 2009. Február 08. - 13:47:28 »
Elkészültem a nyelvi csomagok frissítésével. Bármilyen hibát találtok, kérlek jelezzétek!
Nyelvi csomagok letöltése
« Utoljára szerkesztve: 2009. Február 11. - 07:28:13 írta LeGaS »

Nem elérhető atomjani

• Kölyök tag
  • **
« Válasz #3 Dátum: 2009. Május 19. - 00:50:48 »
Van hír arról, hogy mikor érkezik meg a végleges változat?
Ez a változat mennyire számít már biztonságosnak? Csak tesztelésre ajánlott, vagy már lehet állandó használatra is berendezkedni?

• Adminisztrátor
« Válasz #4 Dátum: 2009. Május 19. - 07:28:00 »
Nincs hír róla, de valószínűleg csak jövőre jelenik meg a végleges változat. A következő RC verzió pedig az év vége felé várható.
Én szerintem lehet éles környezetben is használni, a megjelenése óta itt az oldalon is ez a verzió fut és még semmi probléma nem volt vele.

Nem elérhető atomjani

• Kölyök tag
  • **
« Válasz #5 Dátum: 2009. Május 20. - 07:15:04 »
Én meg elkövettem egy figyelmetlenséget.
Azt hittem hogy a 2.0-és verzió is fent van itt, így automatikusan leszedtem a 1.1.8-as verziót innen a főoldalról és azt telepítettem a 2.0 magyar nyelvvel. Nem tudnád felrakni ezt az RC verziót is, vagy meg akarod várni inkább a végleges verziót?
A fordítócsomagoknál szépen oda írtad a fájl mellé zárójelben a verziószámot, ami nagyon jó. Ezt a telepítő csomagnál is megtehetnéd, hogy mindenki azonnal tudja hogy milyen verziót szed le. Bár ott van a megjegyzésnél sokszor, de így azonnal nyilvánvalóvá válik.

• Adminisztrátor
« Válasz #6 Dátum: 2009. Május 20. - 07:55:19 »
Teljesen jogos a felvetésed, oda is írtam mindenhova a verziószámokat.

Nem elérhető atomjani

• Kölyök tag
  • **
« Válasz #7 Dátum: 2009. Május 21. - 05:13:59 »
Az megtekinthető valahol, hogy konkrétan milyen változások voltak az előző verzióhoz képest? Csakhogy tudjam hogy az 1.1.8-as verzióhoz képest milyen eltérések vannak.

• Adminisztrátor
« Válasz #8 Dátum: 2009. Május 21. - 14:20:17 »