Szerző Téma: Megjelent az SMF 2.0 Beta 3 Public!  (Megtekintve 3992 alkalommal)

Nem elérhető Légrádi Szabolcs

• Adminisztrátor
Megjelent az SMF 2.0 Beta 3 Public!
« Dátum: 2008. Március 18. - 22:41:05 »
A Simple Machines nagy örömmel jelenti be a régóta várt SMF 2.0 első publikus béta kiadását.

Az SMF 2.0 mögött már több, mint 18 hónapnyi fejlesztés áll, a béta tesztelésben pedig tavaly augusztus óta részt vehettek a Kiemelt tagok is. Funkcióteljes, átment tesztelésen és hibajavításokon, készen állunk arra, hogy a nyilvánosság elé tárjuk a szélesebb körű tesztelés érdekében.

Fontos megjegyezni, hogy ez egy béta verzió - és egyúttal az első béta verzió. Erősen javasoljuk, hogy ezt a csomagot ne használjátok éles oldalakon, mivel hibákat tartalmaz. Emellett, megteszünk ugyan mindent, hogy a béta verziót futtatóknak segítsünk, de elsődlegesen még mindig az 1.1 verzióra fogunk fókuszálni ebben az időszakban - tehát kérjük légy türelmes, ha valamilyen problémát tapasztalsz. Emellett kérjük, hogy olvasd el a következőket:

• A jelenleg létező csomagok (modok) és sablonok nagy valószínűséggel nem fognak működni, hacsak a készítő nem írja azt újra.
  • A frissítő megtesz mindent, hogy a korábban telepített sablonokat frissítse. Mindamellett, ez nem üzembiztos és minden bizonnyal módosítanod kell majd a régi sablonokat, hogy kihasználhasd az SMF 2.0 nyújtotta funkcionalitásokat.
  • Az 1.1 verzióhoz tartozó nyelvi csomagok idejét múltak és frissítést igényelnek - ez eltarthat egy ideig.
  • Azok a felhasználók, akik jelenleg integrálják az SMF-et valamilyen nem-standard SSI függvénnyel (mint például a db_query függvény használata), azoknak át kell írniuk a kódot, hogy a 2.0-ban lévő új lekérő rendszert használt. További információ erről itt található.
Ebben a kiadásban az 1.1 verzióhoz képest óriási változtatások történtek - és ezeket mind nem is tudjuk itt felsorolni. Javasoljuk, hogy tekintsd át a változtatások naplóját a letöltési oldalon - csak hogy néhány példát említsünk:
  • Adatbázis absztrakció beépítve a PostgreSQL és SQLite támogatásához
  • Hozzászólás és csatolmány moderáció - a fórum jogosultságokon keresztül állítható be.
  • További csoport kezelési funkciók, mint például csoportos moderátorok és csatlakozható és kérvényezhető csoportok
  • Széleskörű figyelmeztetési rendszer.
  • Fizetett feliratkozások a PayPal-en keresztül való fizetéshez, hogy további hozzáférésekhez jusson a felhasználó
  • Privát üzenet címkézési rendszer és új megtekintési opciók
  • OpenID támogatás - lehetővé téve a felhasználóknak az OpenID azonosítóval való bejelentkezést és regisztrálást
  • Egyedi profil mezők, melyekkel az adminisztrátorok új profil mezőket hozhatnak létre az alapértelmezetteken kívül
  • WYSIWYG szerkesztő a felhasználók hozzászólási élményének növeléséhez
  • Fórumok és felhasználói funkciók mellőzése - a felhasználók így csak azt látják, amit szeretnének
  • Időzített események és levelezési várólista további funkcionalitások hozzáadása érdekében
  • Adminisztrátori és felhasználói naplók a felhasználók profilján végzett változtatások követéséhez
  • Moderációs központ az összes moderátori funkció egybegyűjtézéséhez mindazok számára, akiknek vannak moderátori jogosultságai

A letöltési csomagok megegyeznek az 1.1 verzióval - egyszerűen válaszd a telepítő vagy frissítő csomagot a követelményeidnek megfelelően. Ha frissítesz, kérjük ne felejts el először biztonsági másolatot készíteni. Kérjük ne ezt a témát használd támogatási kérdések feltevéséhez - használd a 2.0 Támogatási fórumot. Telepítési és frissítési útmutató az Online kézikönyvben található. Vedd figyelembe, hogy lefelé való frissítésre nincs lehetőség.

Egy gyors megjegyzés a csomag és sablon készítőknek: jelenleg a sablonok átalakításán dolgozunk, hogy még szemantikusabb HTML kialakítást készíthessünk. Sajnos ezzel nem készültünk el időben, de a következő kiadás már tartalmazni fogja, így kérjük tartsd észben ezt a jövőbeli változtatást, ha a csomagjaid vagy sablonjaid frissítésén gondolkozol.

Végül, köszönjük mindenkinek a türelmét és reméljük legalább annyira élvezni fogjátok a szoftver használatát, mint amennyire mi élveztünk ennek elkészítését.

http://download.simplemachines.org/

Köszönettel,
Simple Machines Magyarország
« Utoljára szerkesztve: 2008. Március 18. - 22:44:44 írta LeGaS »

Nem elérhető RolandWhite

• Globális moderátor
    • PhoenixSite
Re: Megjelent az SMF 2.0 Beta 3 Public!
« Válasz #1 Dátum: 2008. Március 20. - 12:57:04 »
No LeGaS hogy álsz a tesztel?
Én nagyon látványos hibát nem találtam benne, habár kisseb bakik előfordultak.
de azokat sztem a késöbbi optimalizálások során majd megoldják.

• Adminisztrátor
« Válasz #2 Dátum: 2008. Március 20. - 13:41:08 »
Még pár nyelvi fájlt bővítek illetve fordítok, utána valószínűleg frissítem a fórumot.

Nem elérhető Sipikeee

• Kölyök tag
  • **
    • Script - Center
« Válasz #3 Dátum: 2008. Március 20. - 17:35:39 »
Kirááály :D
« Utoljára szerkesztve: 2008. Március 20. - 17:40:19 írta Sipikeee »

• Adminisztrátor
« Válasz #4 Dátum: 2008. Március 20. - 19:03:07 »
Elkészült a fordítás, lehet tölteni: http://www.simplemachines.hu/component/option,com_docman/Itemid,48/task,cat_view/gid,14/

Ha bármilyen hibát találtok, kérlek jelezzétek!

Nem elérhető RolandWhite

• Globális moderátor
    • PhoenixSite
« Válasz #5 Dátum: 2008. Március 21. - 00:03:39 »
Sas szemeinkkel vadászunk minden apróbb hibádra  :P  :D :D  :P :buck2:

amúgy meg Kösz :)

Nem elérhető Sipikeee

• Kölyök tag
  • **
    • Script - Center
« Válasz #6 Dátum: 2008. Március 21. - 12:18:12 »
Jó let, grat :)

Viszont találtam egy nagy gondot. (Nem hiszem, hogy csak nálam)
Nem ismeri a magyar "ő" betűt. Ismeri minden magyar ékezetes karaktert, de ezt az egyet nem.
az első üzenet (Simplemachines-től valóban is ? jel, a fórum leírásban, és ha írok hsz -t, csak ? jel jelenik meg.)

Nem elérhető Sipikeee

• Kölyök tag
  • **
    • Script - Center
« Válasz #7 Dátum: 2008. Március 21. - 12:45:59 »
Ja jó, csak az én fórumomon rossz valamiért.

Nem elérhető Sipikeee

• Kölyök tag
  • **
    • Script - Center
« Válasz #8 Dátum: 2008. Március 31. - 20:08:55 »
Látom, Te is frissítetted a fórumot 2.0 -ra ;)

• Adminisztrátor
« Válasz #9 Dátum: 2008. Március 31. - 20:14:28 »
Igen, már egy ideje. :) Szerencsére semmi baj nincs vele.

Nem elérhető Sipikeee

• Kölyök tag
  • **
    • Script - Center
« Válasz #10 Dátum: 2008. Április 01. - 07:14:51 »
Valamelyik nap is néztem már, a hsz írásnál mintha valami más lenne, de nem foglalkoztam vele eddig..
De most megláttam a lap alját és leesett :D

de egyébként sajnálom nagyon, hogy a felhasználói élményjavításból (lett, de) elég kevés lett...
Legalább egy új alapsablon ha már 2.0 :)

BÁr az admin teljesen már, de az csak az admin..
Kár, hogy a bridge miatt én nem válthatok át :-\

• Adminisztrátor
« Válasz #11 Dátum: 2008. Április 01. - 07:17:23 »
Még lehet új alapsablon, a végleges 2.0 ugyanis még nem készült el. :)

Nem elérhető RolandWhite

• Globális moderátor
    • PhoenixSite
« Válasz #12 Dátum: 2008. Április 01. - 11:58:14 »
Elvileg nem ezt a verziót akarták kiadni.
azaz ez egy köztes verzió, mert a nagyon veszélyes bugok javításával végeztek,
Viszont az új kinézettel még nem.
És azért dobták ki elénk, hogy addig is amíg elkészülnek a teljes új kinézettel a nagyközönség tesztelhesse - használhassa.
A simplemachines.org -n is írták hogy ha meg akarod nézni hogy kb vajon milyen lesz az újfajta kinézet akkor nézd meg jól a ő témájukat.
azt még kicsit megspékelik meg hasonlók és majd kidobják :) .
ha jól megfigyeled azért sem viszik túlzásba jelenleg a modok és a skinek készítését, merthogy nincs értelme mivel a kész változat egészen más lesz majd... ergo nem lesznek nagyrész kompatibilisak a most megírt skinek a fullal ...

Nem elérhető RolandWhite

• Globális moderátor
    • PhoenixSite
« Válasz #13 Dátum: 2008. Június 08. - 13:02:33 »
A simplemachines.org  már "SMF 2.0 Beta 4" alat fut.
Így az előző tendenciákat követve hamarosan számíthatunk egy újabb beta Pulic verzióra.
Mely remélhetőleg már tartalmazza az új sablont is.

• Adminisztrátor
« Válasz #14 Dátum: 2008. Június 08. - 18:17:59 »
Igen, ezt én is észrevettem már. :) Várjuk az új verziót!