Szerző Téma: Megjelent az SMF 2.0 Beta 1 a Kiemelt tagoknak  (Megtekintve 4040 alkalommal)

Nem elérhető Légrádi Szabolcs

• Adminisztrátor
Megjelent az SMF 2.0 Beta 1 a Kiemelt tagoknak
« Dátum: 2007. Augusztus 28. - 00:15:35 »
A Simple Machines örömmel jelenti be, hogy 2007. augusztus 25-én megjelent az SMF 2.0 első beta verziója a Kiemelt tagok (Charter Members) számára.

Ez a beta kiadás egy fontos mérföldkövet jelent a fejlesztők számára, ez a 2006. januárjában megkezdett munka több, mint tizennyolc hónapnyi társalgás, kódolás és tesztelés eredménye. A fejlesztők szerint még beletelik pár hónapba az első publikus beta kiadás, de addig is nyugodtan ismerkedjetek meg kicsit közelebbről a várható újdonságokról Az SMF 2.0 bemutatása témában.

Alább látható egy összegzés pár SMF 2.0-beli újdonságról - és ez még nem minden:
  • Adatbázis absztrakció - PostgreSQL és SQLite támogatás a MySQL mellett.
  • Csomagok automatikus telepítése az alapértelmezettől eltérő sablonokra.
  • E-mail sablonok a fórum e-mailek egyszerűbb testreszabásához.
  • Moderációs központ, köztük hozzászólás, téma és csatolmány moderáció - felhasználói tartalom megerősítése mielőtt megjelenne.
  • Felhasználói figyelmeztetés rendszer.
  • További csoport funkcionalitások, köztük a csoportos moderátorok és kérhető/szabad csatlakozású csoportok.
  • WYSIWYG szerkesztő azok számára, akiknek szokatlan a BB kód.
  • Fejlettebb jogosultság kezelés, mint csoport öröklődés és jogosultsági profilok a jogosultságrendszer bonyolultságának megkönnyítéséhez.
  • Fájl alapú gyorsítótárazás a teljesítmény növeléséhez minden fórumon, még ha nincs is gyorsító telepítve.
  • Levél várólista az e-mailek egyenletesen való kiküldéséhez.
  • Összetett aláírás beállítások, hogy a fórum adminisztrátora még jobban korlátozhassa mit tartalmazhat egy felhasználó aláírása.
  • Privát üzenet rendszerbeli fejlesztések, köztük lehetőség a beérkező levelek automatikus rendezésére és számos megjelenítési opció.
  • Fejlettebb frissítő script jobb időkifutási védelemmel és egyszerűbb felhasználói felülettel.
  • Egyedi profil mezők, hogy az admnisztrátorok további felhasználói mezőket hozhassanak létre az adminisztrációs központból.
  • Felhasználói szinten állítható hozzászólások és témák száma oldalanként; megújult naptár felület.
  • Vendégek számára lehetővé tenni a szavazásokon való részvételt.

Köszönettel,
Simple Machines Magyarország

• Adminisztrátor
Re: Megjelent az SMF 2.0 Beta 1 a Kiemelt tagoknak
« Válasz #1 Dátum: 2007. Szeptember 01. - 17:15:36 »
Elkészült az SMF 2.0 Beta 1 verzió magyar nyelvi fordítása, így amikor publikussá válik, máris magyarul fog hozzátok szólni. ;)

Nem elérhető RolandWhite

• Globális moderátor
    • PhoenixSite
« Válasz #2 Dátum: 2007. Szeptember 03. - 17:09:58 »
No azért ezt már teljesítménynek mondom...
Nemazért de egyes (nevet direkt nem mondok) Fórummotoroknál ez a dolog hónapokba is beletelek... / mármint a fordítás.../ .
De nagyon örülülök, hogy az SMF-ben nem kell most sem csalódnom...
az újítások jónak igérkeznek... nem is kicsit... és ez nagyjából takarja azokat az igényeket amiket mostanság elvár az ember egy fórumtól... sőt valahol túl is nyúlik azon...
PL: MOD-ok telepítése...
De ha lehetne egy olyan kérdésem, hogy nem lehetne-e egy próbaoldalt kreálni majd az érdeklődőknek... a nyilvános BETA-ig...
Jah és érdeklődnék az 1.x verziókkal való kompatibilitásáról is...  :)

• Adminisztrátor
« Válasz #3 Dátum: 2007. Szeptember 03. - 17:35:46 »
Kitennék próbaoldalt, de sajnos nekem nincs meg, csak megkaptam a nyelvi fájlokat, mivel fordító vagyok. De ha még a nyilvános beta előtt beújítok egy Charter Member címet, akkor lehet. :)

Nem tudom mennyire lesz kompatibilis, minimális változtatások biztos lesznek a sablonokban, csomagok terén pedig mint minden verziónál, frissíteni kell majd. Erről nem igazán esett szó a hivatalos fórumon se, hogy mi mennyire lesz kompatiblis.

Nem elérhető RolandWhite

• Globális moderátor
    • PhoenixSite
« Válasz #4 Dátum: 2007. Szeptember 03. - 18:00:37 »
Hát akkor hajrá  ;) ...
Habár nem oly életbevágó hisz én PL nem is számitottam még BETA verzióra...
Amúgy a sablonokkal való kompatibilitás nem a legfontosabb követelmény számomra...
hisz mint mondtad eddig is voltak változások...
a MOD-okkal kb ugyan ez a helyzet... de ezeket a dolgokat mind át lehet hidalni Könnyedén (vagy kicsit gondolkozva...)
nekem ami nagyon fontos az az adatbázisok kompatibilitása... Habár arról meg úgy sejtem hogy nem fog nagy gondot okozni egy ekkora projektnél... Főképp mert az SMF- más motorok adatbázisát is nagyon jól tudja konvertálni... szal sztem a sajátjával sem lesz gondja...  :)

Amúgy meg kipróbálgatni ott van a hivatalos oldal :)

Nem elérhető tommy

• Újonc
  • *
« Válasz #5 Dátum: 2007. Szeptember 27. - 22:16:38 »
Kitennék próbaoldalt, de sajnos nekem nincs meg, csak megkaptam a nyelvi fájlokat, mivel fordító vagyok. De ha még a nyilvános beta előtt beújítok egy Charter Member címet, akkor lehet. :)

Nem tudom mennyire lesz kompatibilis, minimális változtatások biztos lesznek a sablonokban, csomagok terén pedig mint minden verziónál, frissíteni kell majd. Erről nem igazán esett szó a hivatalos fórumon se, hogy mi mennyire lesz kompatiblis.

Hali,

Az alábbi linken lecsekkolhattok élőben egy v2.0 beta 1.1-et
http://smf2.mkportal.it/forum/

Nem elérhető RolandWhite

• Globális moderátor
    • PhoenixSite
« Válasz #6 Dátum: 2007. December 04. - 20:58:16 »
Hali hali LeGaS nincs valami belső infó vagy hasonló hogy mikorra várgató egy RC bagy ez nyilvános BETA verzió :) ...

mert jól jönne már némi buherálgatnivaló XD  :D

• Adminisztrátor
« Válasz #7 Dátum: 2007. December 17. - 23:14:06 »
Halad a fejlesztés, a Beta 2 verziót február környékére mondták, de nem ígérnek semmit. :)

Nem elérhető RolandWhite

• Globális moderátor
    • PhoenixSite
« Válasz #8 Dátum: 2007. December 18. - 12:37:29 »
Najam... nekem csak az a gondom vele hogy nemtartom valószínünek hogy az nyilvános lesz...
de várom már...  ::)

Nem elérhető Sipikeee

• Kölyök tag
  • **
    • Script - Center
« Válasz #9 Dátum: 2007. December 18. - 13:05:57 »
És a stabil mikorra várható kb, azt még nem jelentették be?

Nem elérhető RolandWhite

• Globális moderátor
    • PhoenixSite
« Válasz #10 Dátum: 2007. December 18. - 13:54:09 »
És a stabil mikorra várható kb, azt még nem jelentették be?

Hát ez nem olyan egyszerü... ők előírnak maguknak egy ütemtervet, amit megpróbálnak tartani, de bármi küzbejöhet... így nehezebb a dolguk... Szal sztem nem dobáloznak üres igéretekkel és pontos dátumokkal mert annak csak rosz lenen a vége...
Ha van dátum akkor tévedtem  ::) :D

• Adminisztrátor
« Válasz #11 Dátum: 2007. December 18. - 15:04:12 »
Nincs dátum. :) A februári Beta 2 megjelenést se kell készpénznek venni.
A stabil verzióra egyébként még várhatunk, ugyanis a beta verziókat még RC verzió(k) követi(k) és csak utána jön a stabil. :)

Nem elérhető RolandWhite

• Globális moderátor
    • PhoenixSite
« Válasz #12 Dátum: 2008. Január 20. - 00:44:08 »
Tisztelettel jelentem :)  :D ;D (na jólvan csak simán )

A Simple Machines LLC hivatalos oldala immáron az "SMF 2.0 Beta 2" alatt nyüstöli a a vasat :)...
tehát egész jól haladunk :) (azaz haladnak).

Üdv :)

Nem elérhető RolandWhite

• Globális moderátor
    • PhoenixSite
« Válasz #13 Dátum: 2008. Január 21. - 00:12:36 »
A nemrégiban megjelent üzenet

Idézet
Simple Machines is pleased to announce that the second beta of SMF 2.0 has been released to our Charter Members.

This release marks an important step for SMF 2.0. After five months of bug quashing, feature development and a general clean-up we are now much closer to a public beta release. SMF 2.0 is now, in the most part, feature frozen and we are aiming to allow the public to participate in the next beta. We're going to be doing our best to have a much more frequent release cycle now as we move towards release candidate stage, but we have some important template changes prior to in the next beta. As well as the general improvements in Beta 2 we've also reengineered the database security model within SMF which we believe should offer users greater protection against malicous attacks - you can read more about this here.

Listed below is a brief summary of some of the changes made in this release:

* Improved permissions interface
    * Added support for multiple attachment folders
    * Added winning birthday emails from the SMF contest
    * Added option to prune logs automatically
    * Added means of viewing search/replace operations when installing a mod
    * Added interface to edit and add language files
    * Made custom profile fields searchable on the memberlist and other improvements
    * Added auto suggest control and used it on personal messages
    * Added flood control and CAPTCHA to search
    * Fixed repair boards to work with different database types
    * Added mass topic mover to the maintenance section, and changed the maintenance area templates.
    * Added admin and user logs
    * Added redirection boards
    * Added paid subscription feature - only currently supporting PayPal
    * Added search engine tracking
    * Made numerous improvements to the WYSIWYG editor

Regards,

Simple Machines

Ne kérjétek hogy fordítsam le nektek...
Azt majd LeGaS megoldja :) ...
amúgy egész érdekes :)  :buck2:

• Adminisztrátor